3 onontbeerlijke tools om een grafisch cv te maken

Het aloude cv heeft echt wel zijn beste tijd gehad. Waarom probeer je het niet eens met een grafisch cv waarbij je je cv op een visueel leuke en vooral duidende manier vorm geeft ? Dit zijn alvast 3 onontbeerlijke tools om je daarbij te helpen.

3 onontbeerlijke tools om een grafisch cv te maken

1. Vizualize.me

Dit moet zowat de meest gebruikte site zijn om van je cv een leuke, informatieve en vooral visuele knaller te maken. Dat komt omdat Vizualize.me erg makkelijk en intuïtief is in gebruik, niet te complex uit de hoek komt en je in een vingerknip een fraai resultaat neerzet. Vizualize.me pikt zijn gegevens op uit je LinkedIn profiel en biedt je vervolgens de keuze om die om te zetten naar een waaier aan infografische sjablonen. Je kan de gegenereerde resultaten bovendien makkelijk aanpassen. Dat gaat van andere lettertypes, over kleuren of ook de waarden en cv-elementen (zoals bijvoorbeeld de talen die je spreekt) die Vizualize.me heeft ingevuld op basis van je LinkedIn profiel. Belangrijk: hoe vollediger je LinkedIn profiel is aangevuld, hoe overzichtelijker je Vizualize.me cv er zal uitzien. Wanneer je tevreden bent van het resultaat kan je het vervolgens delen in je business/sociale netwerken of exporteren naar pdf formaat. 

Aan de slag: http://vizualize.me

 

2. Resumup

Resumup gaat een stap verder dan Vizualize.me. Het maakt zijn grafische voorstellingen via een visuele tijdslijn die je vervolgens kan bewaren als pdf of beeldbestand dat je zo kan doorsturen naar een potentiële werkgever of delen via je sociale netwerken. Gegevens haalt Resumup op via je Facebook en/of LinkedIn profiel. Handig is dat je ook zelf gegevens kan toevoegen die mogelijk niet in je Facebook of LinkedIn profiel aanwezig zijn. Social media zitten echt wel in Resumup ingebakken. Eens je grafische cv klaar is, kan je het gaan vergelijken met andere cv's. Resumup geeft je cv immers een score in vergelijking met andere gelijkaardige cv's gemaakt in Resumup. Vervolgens kan je op die cv's klikken om even een kijkje te nemen en jouw cv aan te passen waar nodig. Resumup doet nog meer zoals bijvoorbeeld het adviseren over de door jou te nemen carrièrestappen. Stel je voor: je bent een helpdesk medewerker op een IT afdeling en je hebt het ambitieuze plan opgevat om het binnen tien jaar te schoppen tot IT-manager. Dan vul je dat in bij je toekomstige carrièrepad in waarna Resumup de verschillende tussenstappen zelf gaat invullen, de vaardigheden die je daarbij zal dienen aan te leren incluis.

Aan de slag: http://resumup.com

 

3. Kinzaa

Kinzaa belooft dat je je cv er in minder dan drie minuten in mekaar kan zetten. Gewoon even je Kinzaa account linken met je LinkedIn profiel en Kinzaa kan aan de gang. Het resultaat ziet er uit als een hybride vorm tussen een traditioneel cv en een infografiek en is erg overzichtelijk. Ideaal wanneer je je cv naar rekruteerders moet sturen die niet puur visueel zijn georiënteerd maar af en toe ook nog een streepje tekst willen zien. Kinzaa is eigenlijk de ideale tussenstap bij de overgang van het traditionele tekstuele cv naar het volledig visuele cv. Kwestie van je toekomstige baas niet te hard uit evenwicht te brengen. Export naar pdf kan moeiteloos met Kinzaa en alle ingevoerde waarden kan je ook makkelijk aanpassen. Kinzaa differentieert zich ook t.o.v. van andere spelers doordat je ook wat over jezelf kan vertellen buiten het werk en zo mogelijk ook andere (visuele) troeven kan uitspelen. Ook kan je video snippets toevoegen aan je infografiek en jouw toekomstige baas laten doorklikken naar een unieke url om je cv (al dan niet met bewegend beeld) daar te bekijken.

Aan de slag: http://kinzaa.com 

Mardi 19 Novembre 2013 om 11:14

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //