4 opleidingen die je carrière zuurstof geven

Stilstaan is achteruitgaan, ook in het professionele leven. Met welke opleidingen geef je je carrière schwung?

4 opleidingen die je carrière zuurstof geven

1. Leer presenteren met Prezi

Een presentatie maken, dat doet haast iedereen met PowerPoint. Snel een sjabloon kiezen, wat tekst copy-pasten en klaar is Kees. Maar die slides zijn vaak statisch en... saai. Gelukkig kan je ook voor een andere optie kiezen: een overtuigende Prezi-presentatie. Prezi werkt met één oneindig grote slide, waarop je goochelt met woorden en beelden, terugspoelt en verandert en filmpjes invoegt. Een workshop van een halve dag (bijvoorbeeld bij Cevora, Kluwer, Thomas More…) volstaat om voortaan heel sterk en dynamisch uit de hoek te komen als je een presentatie moet geven.

 

2. Leer alle troeven van de sociale media voor het bedrijfsleven

Ondanks de enorme vlucht die de sociale media hebben genomen, kennen heel wat bedrijven onvoldoende de voordelen ervan. Het kan onbegrijpelijk klinken nu zich al zoveel specialisten in de markt hebben begeven, maar toch zijn bedrijven – en hun vaak al wat oudere managers – blij als hun medewerkers hen wegwijs maken. Heeft e-mailmarketing afgedaan? Kiezen organisaties best voor Facebook of voor Twitter? Hoe kunnen organisaties echt voordeel halen uit LinkedIn? Waarom worstelt de ene organisatie met het overtuigen van klanten om hun Facebook-pagina te liken en kan de andere het aantal opgestoken duimpjes nauwelijks bijhouden? Een opleiding sociale media (bijvoorbeeld via Syntra) leert het je allemaal snel en geeft je overtuigende argumenten om in je organisatie de lead te nemen of mee te praten met de specialisten.

 

3. Leer een extra taal

Dit is natuurlijk een oerklassieker, maar daarom zeker niet minder waardevol. Talenkennis opent nu eenmaal veel carrièremogelijkheden. Kijk maar naar José Mourinho, nu de best betaalde voetbalcoach ter wereld, en eigenlijk voor een stuk toevallig in het voetbal gerold, omdat hij bij Barcelona tolk mocht spelen van de betreurde Bobby Robson. In de geglobaliseerde wereld speelt een extra taal kennen altijd in je voordeel, of het nu Zweeds, Fins, Russisch of Chinees is. Wist je trouwens dat je taalopleidingen tegenwoordig ook makkelijk van thuis uit kunt volgen?

 

4. Leer eens iets onverwachts 

In de wereld van vandaag, is er meer dan ooit nood aan talent, creativiteit en innovatie. Hou jezelf scherp en verdiep je eens in een opleiding die op het eerste gezicht niets met je professionele activiteiten te maken heeft. Zo verken je nieuwe horizonten, leer je andere mensen kennen – ook heel belangrijk in de netwerkeconomie van vandaag – en leer je verbanden leggen die niemand anders ziet. Laat je bijvoorbeeld inspireren op www.activate.me 

Lundi 31 Mars 2014 om 11:32

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //