5 soorten collega's waar iedereen de pest aan heeft

Er zijn zo van die collega's die door hun trekjes steevast voor een stevige dosis irritatie zorgen. Deze 5 types komen je mogelijk bekend voor.

5 soorten collega's waar iedereen de pest aan heeft

1. Mister/Miss 'No'
Hoe goed je ideeën ook zijn, dit soort collega zal ze steevast afschieten, er kritiek op uiten of aangeven om zelf een nog beter idee te hebben. Niet bepaald motiverend. Vraag hem of haar waarom jouw ideeën naar de prullenmand worden verwezen. De feedback die je krijgt, helpt je mogelijk weer een heel stuk op weg om jouw ideeën nog beter te maken.

2. Mister/Miss 'All Over the Place'
Dit soort collega's laten hun irritante kantjes vooral tot uiting komen in groep. Tijdens vergaderingen nemen ze altijd het grote woord, luisteren staat niet in hun woordenboek en ze genieten ervan wanneer de vergaderruimte muisstil is en zij het voor het zeggen hebben. Aarzel niet om hem of haar letterlijk te onderbreken en zelf ook jouw zegje te doen. Wacht niet tot hij of zij is uitgepraat want dan ben je vast en zeker aan het eind van de meeting.

3. Mister 'Minute'
Neen, we bedoelen niet de schoenenhersteldienst, maar wel die collega die om de haverklap aan je bureau staat met de vraag of je even een minuutje hebt. Vervolgens krijg je een 'kleinigheidje' in je nek gesplitst waar je makkelijk een uur zoet mee bent. Dit is het soort van collega's dat altijd heel even langs loopt, maar uiteindelijk beslag legt op het merendeel van je dag. Leer neen te zeggen tegen dit soort mensen en stel je eigen prioriteiten. Aarzel niet om ook even bij hun werkplek op bezoek te gaan met de vraag of ze een minuutje hebben voor jou.

4. Mister/Miss 'Smiley Face'
Je kent ze mogelijk wel, de eeuwige lachebekjes. Ze blijven zelfs glimlachen wanneer je ze vertelt dat één van hun collega's net is overleden. Dit soort collega's kan erg makkelijk emoties faken om bepaalde dingen naar hun hand te zetten. Ze zullen nooit de achterkant van hun tong laten zien en al helemaal niet wat er allemaal in hun hoofd omgaat. Het lijken eeuwige positivo's, maar die opgewektheid is voor hen vaak een strategie om bepaalde objectieven te bereiken. Laat je daardoor niet uit je lood slaan en al zeker niet aanzetten om ook met een eeuwige glimlach op je gezicht te lopen. Tenzij je uiteraard echt iemand blijgemutst bent en dat ook altijd aan de wereld toont zonder meer.

5. Mister 'bounced mail'
De kans dat iemand vandaag je e-mails niet ontvangt, is ondanks de tonnen aan e-mail die dagelijks over het internet heen en weer flitsen bijzonder klein. Het soort collega's die vandaag nog meerdere keren per week komen zeggen dat ze een bepaalde e-mail weer eens niet hebben ontvangen, zijn dan ook vast en zeker familie van Pinokkio. Zet iemand anders in kopie wanneer je weer eens een e-mail naar hen verstuurt en check of die andere persoon de e-mail wel heeft ontvangen.

Lundi 31 Août 2015 om 16:47

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //