5 verrassende sluiproutes naar promotie

Professionals die zo snel mogelijk willen opklimmen in de hiërarchie van hun bedrijf, moeten strategisch leren denken en soms tegen hun intuïtie ingaan. Dat is het advies van de bekende Amerikaanse carrièrecoach Donald Asher.

5 verrassende sluiproutes naar promotie

Een promotie is géén beloning, stelt Asher. Wie een promotie krijgt, heeft zijn baas er simpelweg van overtuigd dat hij genoeg in huis heeft om de volgende opdracht tot een goed einde te brengen. En daarbij zijn je vaardigheden en gevoel voor timing van cruciaal belang.

 

1. Stoom je meest getalenteerde en meest gedreven medewerkers klaar om jouw functie over te nemen. Als je onmisbaar bent in je huidige functie, kan je naar die promotie fluiten.

 

2. Als je je netwerk goed hebt uitgebouwd, ben je snel op de hoogte van strategische beslissingen van de bedrijfsleiding en kan je er meteen op inspelen. Als je werkgever een nieuwe vestiging wil openen of een nieuwe markt gaat verkennen, moet jij er als de kippen bij zijn om je diensten aan te bieden.

 

3. Een promotie weigeren kan fataal zijn voor je carrière. Zelfs als je moet verhuizen voor een betere job is dat het overwegen waard. Wie in het begin van zijn carrière flexibiliteit toont, krijgt later meer kansen.   

 

4. Maak gebruik van het kielzog van een superster. Toon je bereidheid om van hem of haar te leren, en je zal snel interessantere opdrachten krijgen. 

 

5.Probeer vooruit te lopen op de economische ontwikkelingen door extra opleidingen te volgen die nuttig zijn in de nabije toekomst. 

Mardi 18 Septembre 2012 om 9:47

Manu Sinjan

// //
// // //
// // // //