6 carrièretips die heilig zijn voor elke starter

Als starter zit je boordevol energie en grootse plannen. Met deze tips kom je alvast een stuk sneller bij een perfecte job en een perfecte werkdag.

6 carrièretips die heilig zijn voor elke starter

Neem het roer zelf in handen
Denk niet omdat je een starter bent dat iemand anders jou carrièregewijs wel op sleeptouw zal nemen. Er zullen weliswaar mentoren in je leven opduiken of zelfs mensen die je puur uit goede wil een zetje in de rug willen geven. Uiteindelijk ben alleen jijzelf het echter die exact weet waar het met je carrière naar toe moet. Steek dus voldoende tijd in carrièreplanning.

Wees dankbaar
Voor niets gaat de zon op. Het feit dat je een job in de wacht hebt gesleept is niet enkel omdat je pienter bent of bepaalde capaciteiten hebt maar omdat de persoon aan de andere kant van de gesprekstafel jou een kans wil geven. Wees aandachtig voor de mensen/elementen die je carrière bepalen en wees hen dankbaar. Je kan er donder op zeggen dat je ze ooit in je leven weer zal tegen het lijf lopen.

Alles gaat voorbij
Misschien lopen de dingen fantastisch bij je eerste baan, misschien ook wat minder. In beide gevallen kan je er echter vanop aan dat de situatie vroeg of laat zal keren. Wanneer het dus al eens minder gaat, zie dat dan als een uitdaging om jezelf weer volledig in de strijd te werpen. Ga je van een absolute high naar een absolute low door bijvoorbeeld een gigantische blunder, beschouw dat dan als een opportuniteit om er als een echte professional uit te leren en lessen te trekken.

Straal vertrouwen uit
Je krijg enkel vertrouwen wanneer je ook vertrouwen uitstraalt. Met andere woorden: vertrouwen in jezelf zal je nieuwbakken collega's stimuleren om eveneens vertrouwen in jou te hebben.

De juiste mensen op de juiste plaats
Omring jezelf met mensen die je carrière voeden en die je begeleiden en aansporen om jezelf te ontplooien. Doe dit zowel in je professionele als je privéleven.

Geef jezelf een schouderklopje
Het klinkt wat vreemd maar af en toe moet je jezelf belonen voor grote en kleine verwezenlijkingen die je op de werkvloer scoort. Offreer jezelf (en/of je partner) op woensdagavond bijvoorbeeld eens een etentje om je vooruitgang op het werk te vieren en tegelijkertijd de werkweek doormidden te klieven.

Lundi 8 Décembre 2014 om 11:31

Bron: Forbes.com

// //
// // //
// // // //