6 manieren om het werk van je af te schudden

Je baas uit zijn humeur, een haperende printer en een teamvergadering die een uur uitgelopen is. Voor je het weet zit je al 2 uur thuis en ben je nog aan het hyperventileren. Laat de werkstress achter bij de voordeur en concentreer je bij het thuiskomen op iets leuks. GO tipt 6 manieren om die lastige werkdag te vergeten.

6 manieren om het werk van je af te schudden

1. Rennen, lopen, fietsen, vallen… en weer opstaan
Trek dat hemd uit en spring in je loopschoenen of op je fiets. Niets zo fijn als even goed zweten en wat kilometers vermalen om de ergernissen uit je lijf te spurten. Ook een stevige fitness les of enkele baantjes in het zwembad spoelen alle stress uit je lijf.

2. Music, maestro
Zet je favoriete playlist op. Zing luidkeels mee, demonstreer enkele foute danspassen en swing een rondje door de woonkamer. Bonuspunten als je je tienerdochter in verlegenheid brengt. Wie had het over een haperende printer?

3. Komen eten!
Waan je even een topchef: zoek een recept uit, haal je beste koksmes boven en concentreer je een uur lang op het bereiden van een sterrenmaaltijd. Nog een goed glas wijn erbij en de werkdag is al lang uit je geheugen gewist.

4. Brutus en Figaro
Schakel je viervoeters in. Een lange wandeling met de hond of een knuffelrondje met de kat, het konijn of de cavia. In geval van gebrek aan pluizigheid staar je enkele minuten in de viskom. Vissen beheersen de kunst van het vergeten.

5. Een bank vooruit
Ga een cursus volgen: bloemschikken, houtbewerking, fotografie of haartooi, als je maar enkele uren niet aan spreadsheets en targets moet denken.

6. Game on
Verzamel je huisgenoten rond de tafel en verlies je gedurende een uur in een gezelschapsspel. En ja, de dochter heeft afgesproken met een vriendin en de jongste heeft morgen een overhoring, maar dan zitten ze straks maar een uur minder op hun tablet.

GO Starters wenst u een fijne en ontspannende avond toe.

Lundi 14 Septembre 2015 om 13:21

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //