7 dingen die je moet vermijden wanneer je echt wil scoren met je cv

Scoren met een perfect cv is niet altijd voor de hand liggend. Er zijn immers heel wat factoren waarmee je rekening moet houden. Wij geven je alvast mee welke dingen je absoluut moet vermijden om in het oog te springen.

7 dingen die je moet vermijden wanneer je echt wil scoren met je cv

Ingewikkelde familiale situaties
Het feit dat je aan je derde huwelijk toe bent en je een nieuw samengesteld gezin vormt met twee van jouw kinderen en twee van die van je nieuwe partner doet niet terzake. Keep it simple.

Je lagere school | middelbare school vermelden
Waar je als kind/tiener hebt schoolgelopen, is irrelevant, zeker wanneer je hogere studies hebt gedaan. Heb je daarentegen enkel je middelbaar afgemaakt, dan vermeld je uiteraard best wel waar je dat deed. Anders: gewoon achterwege laten.

Te uitgebreide info over je hobby's
Het feit dat je als hobby in een beleggersclub zit, is relevant wanneer je bijvoorbeeld solliciteert voor een job van financieel analist. Het feit dat je barbecuekampioen werd op een nationaal kampioenschap is dan weer niet relevant.

Een selfie als visuele ondersteuning van je cv
Het kan nooit kwaad om een foto van jezelf mee in te sluiten bij je cv. Hoe je het ook draait of keert: voor heel wat functies is de manier waarop je voor de dag komt, immers erg belangrijk. Vermijd echter om een absurde selfie te gebruiken en vervang die door een professionele (portret)foto van jezelf in maat- of mantelpak tegen een neutrale achtergrond.

Een bizar e-mailadres
Een e-mailadres vertelt meer over jezelf dan je wel eens zou kunnen denken. knapperd1987@gmail.com zal gegarandeerd geen goede indruk wekken bij je toekomstige baas. Kies liever voor een professionele aanpak met naam en toenaam in je e-mailadres of beter nog: een e-mailadres dat verwijst naar jouw eigen domeinnaam zoals bijvoorbeeld jan@janjanssens.com

Vanzelfsprekende kwaliteiten duiden
et feit dat je goed overweg kan met internet en e-mail is vandaag de dag eigenlijk vanzelfsprekend. Beschouw het als parate kennis waarvan je toekomstige baas vermoedt dat je sowieso van die dingen op de hoogte bent.

Onvolledige contactgegevens vermelden
Onder contactgegevens horen ten minste je voor- en familienaam, je e-mail adres en ook je (mobiele) telefoonnummer. Hoe groter je bereikbaarheid voor je toekomstige werkgever is, hoe meer kans je immers maakt op een gesprek.

Mardi 31 Mars 2015 om 9:55

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //