7 jobs die je overal ter wereld kan uitoefenen

Er zijn zo van die jobs waarvoor nabijheid een absolute vereiste is maar er zijn ook professionele bezigheden die je zowat overal kan uitoefenen. Dat heeft dan uiteraard weer zijn voordelen voor wie het voelt kriebelen om als professional de wereld te ontdekken.

7 jobs die je overal ter wereld kan uitoefenen

Heel wat professionals dromen ervan om vroeg of laat hun professionele vleugels uit te slaan en de wereld te verkennen. Uiteraard een erg spannende onderneming maar ook met heel wat persoonlijke uitdagingen die niet voor iedereen zijn weggelegd. Met de volgende jobs kan je alvast overal terecht.

 

1. Arbeider

Wanneer het niet echt uitmaakt wat je doet (je wil gewoon in het buitenland werken) en bereid bent om de handen uit de mouwen te steken dan kan je haast overal in de wereld aan de slag. Multinationals of andere bedrijven hebben altijd nood aan mensen die niet vies zijn van wat fysiek werk. Druiven plukken in Zuid-Frankrijk, handlanger op een grote bouwwerf,... De opties op dat vlak zijn legio. Niet altijd even royaal betaald maar kom je als arbeider bijvoorbeeld op een boorplatform terecht dan kan je wel rekenen op een stevig loonzakje en vlieg je bovendien met de helikopter naar je werk en weer terug. Wie kan dat zeggen?

 

2. Schrijver

Een klassieker. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan is een laptop en je grijze hersencellen. Het voordeel is dat de wereld, merkwaardig genoeg, een hoge nood heeft aan schrijvers. Schrijvers zijn immers vertellers van verhalen en die zijn meer dan ooit broodnodig. Storytelling zoals dat dan heet, is een hot item, ook in bedrijfsmiddens. Wil je dus niet à la Hemingway aan je volgende boek zitten schrijven in Havana met uitzicht op de golven en 's middags een pauze nemen om in 'La Bodeguita del Medio' Mojito's te drinken dan staan tal van bedrijven te wachten om van je diensten gebruik te maken. Voorwaarde in dat geval is wel dat je de Engelse taal of, afhankelijk van het land van bestemming, een andere vreemde taal beheerst. 

 

3. Lijnpiloot

Het zit in de aard van het beestje. Je beroep brengt je als vanzelf overal ter wereld. Niets belet je echter om pakweg Singapore als thuisbasis te kiezen terwijl je  bijvoorbeeld voor Singapore Airlines aan de slag bent. Taalbarrières zijn er in principe niet gezien in luchtvaartmiddens een uitstekende kennis van het Engels immers een conditio sine qua non is. Ben je geen lijnpiloot, dan kan je uiteraard hetzelfde proberen als cabin crew member.

 

4. Grafisch ontwerper

Voordeel van een job als grafisch ontwerper is dat wereldwijd  ruwweg geschat slechts een vijftal dominante softwarepakketten voor grafisch ontwerp de plak zwaaien. Zonder sluikreclame te willen maken, is de kans dat je één of meerdere van die vijf onder de knie hebt dus vrij groot. Koppel daar een goede kennis van de voertaal van het land aan vast en je bent vertrokken.

 

5. SEO/SEA specialist

Wanneer je gespecialiseerd bent in Search Engine Optimization (SEO) en/of Search Engine Advertising (SEA)  dan word je haast overal ter wereld met de rode loper onthaald. SEO/SEA specialist is dan ook een gegeerd profiel. In deze discipline ben je haast iedere dag bezig met Google, Facebook, Twitter,... Kortom, spullen die een impact hebben op de helft van de wereldbevolking en die voor SEO/SEA agentschappen dan ook cruciaal zijn in hun kernactiviteiten. Bijkomende voorwaarde is ook hier uiteraard weer dat je een stevig mondje Engels (en/of de voertaal van het land van bestemming) spreekt, schrijft en begrijpt.

 

6. Hulpverlener

Als hulpverlener kom je meestal in het NGO circuit terecht en kan je thuisbasis zowat op elke plek van deze aarde zijn. Daarbij koppel je het altruïstische, solidaire karakter van je job aan het verblijf in een mogelijk ver land.

 

7. Acteur/muzikant

Een voor de hand liggende keuze. Overal ter wereld hebben mensen behoefte aan vermaak en vertier. Je kan terecht in Hollywood maar ook op heel wat andere bestemmingen zoals bijvoorbeeld in een vakantieclub als animator of, waarom niet, op een cruiseschip om zo de wereld rond te reizen. 

Mardi 11 Mars 2014 om 11:44

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //