Als je in Gent studeert, kan een ondernemend idee je veel opleveren

Nog niet vaak zal er eerder voor jonge professionals zoveel onzekerheid zijn geweest over het vinden van een job. Tegelijk beleven we ook ongelooflijk boeiende tijden die veel kansen opleveren. Uit de faillissementscijfers van 2014 blijkt bijvoorbeeld dat vorig jaar vooral gevestigde bedrijven over de kop zijn gegaan, die niet langer in staat zijn om snel genoeg te innoveren. Het is een signaal naar andere bedrijven dat ze volop moeten inzetten op jonge talenten die blijk geven van talent en ond

Als je in Gent studeert, kan een ondernemend idee je veel opleveren

De Gentse universiteit heeft goed begrepen dat het belangrijk is om dat ondernemerschap bij studenten te stimuleren en zet daar steeds forser op in. Vandaar dat nu ook een wedstrijd wordt opgezet onder de titel ‘Durf Ondernemen goes global’. Elke UGent student met een idee, project of product dat nog niet beschikbaar is op de markt kan deelnemen aan de competitie, alleen of in een team van maximum 4 personen.

Het is niet nodig over een businessmodel of prototype te beschikken om deel te nemen, een goed idee en een grote drive om eraan te werken, volstaan. Voor de winnaar van de competitie is een mooie prijs weggelegd: een week marktonderzoek in New York en 25 000 dollar prijzengeld in de internationale business concept competitie van Virginia Tech.

Studenten kunnen zich tot 25 februari inschrijven via www.durfondernemen.be. In maart moeten ze dan hun idee presenteren in het Engels en zal Durf Ondernemen de 5 beste teams selecteren. Deze teams kunnen het hele semester hun idee verder verfijnen en krijgen daarbij steun en coaching van Durf Ondernemen. Op 19 mei volgt de finale en wordt de naam bekendgemaakt van het team dat in augustus twee weken naar de Verenigde Staten mag en de eer van UGent mag verdedigen op de Virginia Tech Knowledge Works competitie. Ook deelnemers die uiteindelijk niet winnen, kunnen hier ongetwijfeld veel van opsteken en hun cv aanvullen met een ervaring die potentiële werkgevers zeker zal aanspreken.

Vendredi 13 Février 2015 om 10:46

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //