Daarom gaan millennials het helemaal maken

Millennials krijgen nogal dikwijls te horen dat ze het moeilijk gaan hebben op de arbeidsmarkt. Door de economische crisis, maar ook door de negatieve eigenschappen die deze generatie nogal vlotjes worden toegeschreven. 5 argumenten om gehakt te maken van dat soort redeneringen.

Daarom gaan millennials het helemaal maken

1. Internet zit in ons bloed

Hoe je het ook draait of keert, de toekomst is digitaal, en daar hoeven millennials niet over na te denken. Generatie X heeft in het beste geval leren omgaan met het technologische geweld, maar bij de volgende generatie was de navelstreng om het zo maar even te zeggen al verbonden met het wereldwijde web. Snel met alle digitale toepassingen leren omgaan is een serieuze troef, maar je moet natuurlijk ook kunnen demonstreren dat je er meer mee hebt gedaan dan spelen alleen.

 

2. Marketing? Doen we elke dag

Met de komst van sociale media is het een koud kunstje geworden om jezelf te 'branden'. Met een goeie profielfoto en wat inzicht in de wereld van Twitter, Tumblr en Instagram kan je vanuit je luie stoel een invloedrijk mens worden. Specialisten zijn het erover eens dat jongeren die geboren zijn na 1985 instinctief begrijpen hoe belangrijk imago en perceptie zijn. En je kan er handig gebruik van maken bij je zoektocht naar een job, want werkgevers kijken mee!

 

3. Generatie NU?

Millennials krijgen voortdurend naar hun hoofd geslingerd dat hun verlangens meteen bevredigd moeten worden. Maar die medaille heeft twee kanten: enerzijds getuigt het niet van veel realisme om te verwachten dat alles meteen geregeld kan worden, maar dat ongeduld maakt van de millennials tegelijkertijd een bijzonder gedreven generatie.

 

4. De wereld aan je voeten

Vliegreizen zijn spotgoedkoop geworden, immens veel studenten studeren een jaar in het buitenland en informatie ligt voor het oprapen. Dat alles maakt dat we een bredere kijk op de samenleving hebben dan alle generaties vóór ons. We kunnen daardoor ook beter omgaan met diversiteit, en dat zal nodig zijn om je weg te vinden in de arbeidsmarkt van de toekomst.

 

5. Sterk in innovatie

Ondernemen is in veel opzichten makkelijker geworden dan vroeger, en de jonge generatie is sterk in innoveren. De grote idolen van nu zijn creatieve geesten à la Steve Jobs, en nooit eerder kreeg een generatie zoveel ruimte om zelf te ontdekken waar ze goed in is. Die pluim mogen je ouders op hun hoed steken!

Mardi 4 Mars 2014 om 13:45

ms

// //
// // //
// // // //