De 7 meest gebruikte smoezen om niet te moeten gaan werken

De grote vakantie ligt ondertussen achter ons en klein en groot moeten weer aan de bak. Kinderen zijn doorgaans erg enthousiast om weer naar school te gaan, maar grote mensen willen wel nog eens een dagje extra om even op krachten komen. Dit zijn alvast de 7 meest gebruikte smoezen om nog een dagje vakantie te vieren.

De 7 meest gebruikte smoezen om niet te moeten gaan werken

1. Ik voel met niet lekker
Dat kan uiteraard van alles zijn en is bovendien erg moeilijk om te achterhalen voor je baas. Het is doorgaans een smoes waarbij je weinig weerstand zal ondervinden.

2. Ik heb een panne met de auto
Tja, wat kan je daar als baas tegenin brengen ? Niet iedereen is op dat moment immers in de mogelijkheid om onmiddellijk op openbaar vervoer over te schakelen of een beroep te doen op zijn of haar partner.

3. Ik heb (buik)griep
Wanneer je dat meldt, zal je baas uiteraard liever hebben dat je thuis blijft. Kwestie van je collega's niet te besmetten.

4. Ik heb (water)schade in de woning
Een losgekomen ventiel van de (vaat)wasmachine, een ondergelopen kelder, een toaster die plots is beginnen branden, ... Dit soort onvoorziene situaties kan van je woning gelijk een puinhoop maken. Prima voor je baas om jou een dagje afwezigheid te gunnen.

5. Ik vind geen kinderopvang:
Je kinderopvang kan ook al eens een dagje onvoorzien afwezig zijn. Dan is het uiteraard aan jou om de honneurs waar te nemen. Je baas zal daar geen graten in zien.

6. Ik moet dringend naar de (tand)arts
De normaalste zaak van de wereld. Een plotseling ongemak dat komt opzetten, kan iedereen overkomen.

7. Ik heb een zieke man/vrouw/kind in huis
Familie voor alles. Ook je baas is zich daarvan bewust. Wanneer je man/vrouw/kind plots instort, kan je moeilijk naar het werk vertrekken alsof er niets aan de hand is.

Lundi 31 Août 2015 om 16:50

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //