De eerste lesweek van Moira

Moira De Maeyer (18, Willebroek) heeft haar eerste week als student 1ste Bachelor Leerkracht Lager Onderwijs aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen achter de rug. Een spannende week waar ze naar heeft uitgekeken.

De eerste lesweek van Moira

Waarom de keuze voor de opleiding Leerkracht Lager Onderwijs?
Ik twijfelde tussen Kinesitherapie en Leerkracht Lager Onderwijs. Kinesitherapie zou waarschijnlijk te zwaar zijn en ik had ook veel zin om met kinderen te werken, dus werd het de opleiding tot leerkracht. Ik heb de lagere school altijd erg leuk gevonden en kijk ernaar uit om terug te gaan.

Hoe verliep de kennismaking met de school en je medestudenten?
De school plant enkele onthaaldagen. Zo leerden we speelsgewijs onze medestudenten kennen en organiseerden de studenten van het tweede jaar een zoektocht doorheen de school. Er hing door die onthaaldagen al meteen een leuke klassfeer.

Wat vond je moeilijk aan de eerste week?
Het moeilijkste vond ik om in alle chaos een beetje structuur te vinden. Ik wist bijvoorbeeld pas enkele dagen voor de aanvang van het academiejaar dat er onthaaldagen georganiseerd werden en dat ik mijn boeken via een website moest bestellen. Het digitaal platform, Toledo, is in het begin nogal verwarrend. Ondertussen gaat dat gelukkig een stuk vlotter.

Had je deze week al les?
Zeker weten! De leerkrachten vlogen er meteen in. We kregen een jaaroverzicht en gingen van start. Ik heb al Nederlands, Lichamelijke Opvoeding, Begeleiden van kinderen, Wiskunde en Atelier gehad.

Op welke lessen verheug je je en op welke minder?
Goh, een beetje een moeilijke vraag. Alle vakken lijken me erg interessant en leerrijk, maar ik denk dat ik vooral uitkijk naar de eerste les Muzische vorming. Wiskunde is dan weer een ander verhaal... Dat gaat een pak zwaarder worden.

En zijn de eerste stagedagen al in zicht?
Ja, de eerste stage vindt dit najaar plaats. Bij het vak Atelier krijgen we uitleg rond hoe we de stage moeten aanpakken en waarop we moeten letten als we voor de klas staan. Streekpersoneel wenst alle studenten een fijn academiejaar!

Mardi 13 Octobre 2015 om 16:48

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //