De vakantiejob van Pat Krimson: "Dj voor 5 pintjes"

Volop bezig aan je vakantiejob? Ook vele Bekende Vlamingen verdienden als student een centje bij. Wat deed Pat Krimson bijvoorbeeld?

De vakantiejob van Pat Krimson:

2014 is een schitterend jaar voor Pat Krimson van 2 Fabiola. Na een zeer succesvolle passage bij Eurosong kwam de hitsingle ‘She’s after my piano’ uit in 24 landen. En dan te bedenken dat het allemaal begon met plaatjes draaien in het plaatselijke jeugdhuis. “Maar daar verdiende ik toen niks mee, dat deed ik voor vijf pinten. Mijn echte vakantiejob was in de horeca. Ik werkte als kelner in een groot cafetaria en brasserie in domein Kelchterhoef. Leuke tijden, zeker als de camping daar vol lag met mooie meisjes. Bovendien was dat voor mij een goede leerschool. Ik studeerde aan de hotelschool, dus kon die ervaring wel gebruiken.”

 

100den optredens

En hoe ziet de agenda er deze zomer eruit? “Eigenlijk heb ik het al twee jaar erg druk, maar dankzij het gigantische succes van ‘She’s after my piano’ is dit jaar alles ontploft. Eén hit verandert de wereld. Nu heb ik in het verleden al veel succes gekend met Leopold 3 en 2 Fabiola, maar de hype is nu nog groter. Vroeger deed ik 25 tot 30 shows per jaar met 2 Fabiola, maar dankzij onze single is dat nu verdrievoudigd. En dan heb ik ook nog tientallen – bijna honderd – deejaysets per jaar. Deze zomer speel ik bijvoorbeeld op de Lokerse Feesten en Tomorrowland, niet de kleinste podia dus. En dan zou ik nog bijna het tv-werk vergeten. Dit najaar ben ik in een Vlaamse bioscoopfilm te zien, vanaf september in een realityreeks van de vrt en in nog een aantal grote programma’s.” 

Lundi 14 Juillet 2014 om 10:1

Sebastiaan Bedaux

// //
// // //
// // // //