Het einde van de papieren maaltijdcheque is nabij

Vanaf 1 januari 2016 zal enkel nog met de elektronische maaltijdcheques betaald kunnen worden, en daarmee is het einde van de papieren cheque bijna voorbij. De meeste bedrijven zijn al overgeschakeld, want de tijd begint te dringen.

Het einde van de papieren maaltijdcheque is nabij

Werkgevers die hun werknemers niet in de problemen willen brengen, moeten voor 1 oktober de overschakeling gemaakt hebben. Vooral kleinere bedrijven stelden de overstap nog uit. “Meer dan 85% van de bedrijven biedt de werknemers al elektronische maaltijdcheques aan en dat cijfer ligt in de lijn van wat we verwachtten. We zijn er dan ook gerust in om tegen 1 oktober aan 100% te geraken”, vertelt Bram Smets, persverantwoordelijke van Edenred, één van de uitgevers van de maaltijdcheques.

Naast de werknemers dienen uiteraard ook de handelaars de overschakeling te maken. “Meer dan 17.000 handelaars aanvaarden al de elektronische maaltijdcheque . We richten onze sensibiliseringsacties nu vooral op de kleine zelfstandigen. We willen dat de gebruikers de kaart niet enkel in hun supermarkt gebruiken, maar ook voor kleine inkopen zoals een brood of voor een restaurantbezoek”, vertelt Sarah Depreeuw, Public Affairs Manager bij Sodexo, de andere grote uitgever van de cheques. Het netwerk van aangesloten handelaars breidt snel uit. “Sinds enkele maanden, onder druk van consumenten die hun elektronische cheques wilden gebruiken, is er een duidelijke toename geweest in de bewustwording bij de handelaren”, aldus nog Bram Smets.
Betalen met een elektronische maaltijdcheque kan op de gewone betaalterminals bij de aangesloten handelaars.

Mardi 18 Août 2015 om 11:16

Mieke Vercruijsse

// //
// // //
// // // //