In welke beroepen verdien je meer dan 100.000 euro per jaar?

Er kan natuurlijk tussen nu en pakweg 2021 nog veel gebeuren. Maar Pietro Tomaselli, het negenjarige voetballertje dat onlangs de overstap maakte van Anderlecht naar AS Roma, zal wellicht rond die tijd zijn debuut in het eerste elftal maken en nu al lijkt vast te staan dat hij zich nooit over geld zorgen zal moeten maken. Voetballers zijn immers uitgegroeid tot grootverdieners. De koningen van de ronde bal lachen met een jaarloon van 100.000 euro, wat een beetje geldt als de norm om een gr

In welke beroepen verdien je meer dan 100.000 euro per jaar?

Bankdirecteur

Je dacht misschien dat de gloriedagen van de bankdirecteurs sinds de financiële crisis van 2008 geteld waren, maar eigenlijk is er nog altijd niet veel veranderd. De salarissen voor bankdirecteurs zijn zeker niet afgetopt en ook de bonuscultuur is in de banken helemaal nog niet ten einde. Afhankelijk van de grootte van de bank, is bankdirecteur dan ook een beroep dat het relatief gemakkelijk mogelijk maakt de kaap van de 100.000 euro per jaar te ronden.

 

Advocaat
Hardwerkende advocaten die al een beetje naam gemaakt hebben, rekenen voor een uurtje advies als snel 180 tot 250 euro aan. De Nederlandse advocate Inez Weski, die tijdens het Aquino-proces ook in ons land naambekendheid verwierf, maakte er zelfs geen geheim van een uurtarief van 400 euro te hanteren. Met andere woorden: op drukke dagen is het niet ongebruikelijk dat advocaten tot 1.500 euro per dag verdienen. En dat tikt op het einde van het jaar natuurlijk behoorlijk aan.

 

Piloot
Er mag dan al een hevige strijd losgebarsten zijn tussen de vliegtuigmaatschappijen, niemand kan ontkennen dat piloten een grote verantwoordelijkheid dragen. En iedereen lijkt het er ook nog altijd over eens dat daar een meer dan behoorlijke vergoeding moet tegenover staan. Hoewel sommige piloten het wellicht moeten stellen met een jaarloon van minder dan 100.000 euro, komen de meesten aan een hoger bedrag. Naast de verantwoordelijkheid, is ook het voortdurend doorkruisen van andere tijdzones een niet te onderschatten factor die het beroep niet zo gemakkelijk maken.

 

Tandarts

De job is niet iedereen gegeven, want elke dag in de mond van patiënten moeten kijken, aan de slag gaan met boortjes van allerlei slag en angstige patiënten geruststellen en proberen om hen zo min mogelijk pijn te doen zijn nu eenmaal opdrachten die niet iedereen zomaar voor lief neemt. Vandaar wellicht dat tandartsen meer dan behoorlijk verdienen en meestal uitkomen op een jaarloon van boven de 100.000 euro. Dat is zeker het geval voor de tandartsen die zich hebben gespecialiseerd in orthodontie

 

Notaris
Als er één beroep is dat lijkt de weerstaan aan de tand des tijds, dan wel notaris. Nog altijd associëren we hen met “heren van stand”. We blijven ze flinke sommen betalen om officiële documenten in aktes te laten vastleggen. Notarissen verdienen dan ook makkelijk een stuk meer dan 100.000 euro per jaar.

 

Chirurg

Het vergt vele jaren studie om chirurg te worden en het uitoefenen van het beroep houdt ook zware risico’s in rond aansprakelijkheid. Je hebt aan de operatietafel vaak letterlijk het leven van de mensen in handen. Vandaar dat chirurgen echte topverdieners zijn. Zelfs 200.000 euro of meer per jaar is bij hen geen uitzondering.

Lundi 10 Novembre 2014 om 16:21

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //