Onzeker over je toekomst? Schakel een professionele life planner in!

Zit je in deze tijden van digitale transformatie en disruptie nog goed in je vel? Ben je onzeker over je job? Heb je twijfels over de vraag of robots je plaats zullen innemen? Of zou je diep in je binnenste eigenlijk het liefst uit Vlaanderen vertrekken en schaapherder worden in de Schotse Highlands? Dan behoor je tot de groeiende groep van mensen die zich steeds vaker grote zinvragen stelt. Om daarop een antwoord te vinden kunnen ze terecht bij Cynthia Ghysels, één van de 3 geregistreerde life

Onzeker over je toekomst? Schakel een professionele life planner in!

Ruim 4 op de 10 organisaties (41%) geven in Groot-Brittannië aan dat ze het afgelopen jaar in toenemende mate getroffen te zijn door mentale gezondheidsproblemen, zoals angst en depressies. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarlijkse ‘Absence Management Survey’ van de Britse HR-beroepsorganisatie CIPD. In 2009 verklaarde slechts 24% van de organisaties een toename van het aantal mentale gezondheidsproblemen te hebben waargenomen op de werkvloer. De problematiek wordt steeds hardnekkiger en heeft te maken met de algemene economische en maatschappelijke onzekerheid. Ook in ons land kunnen steeds meer mensen de zware druk die van alle kanten op hen weegt niet meer aan.

Voor Cynthia Ghysels, een vroegere Belgische kampioene kogelstoten uit Denderleeuw, die na haar studies rechten een mooie carrière uitbouwde in de verzekeringswereld, is het allemaal geen verrassing. In 2014 stapte ze zelf uit de ‘rat race’ om zich te vestigen als zelfstandig ‘life planner. “Het is de bedoeling om mensen te helpen met levenskeuzes”, zegt ze.

"Er zijn in België maar 3 geregistreerde life planners”, vertelt ze. “We baseren ons op de methodologie van George Kinder, die heeft aangetoond dat geld vaak een enorm obstakel is dat mensen verhindert om te doen wat ze echt willen en om hun passie te volgen. Het is ondertussen mijn ervaring dat heel wat mensen de stap naar het ondernemerschap zouden zetten, als ze niet zo bang waren van de financiële implicaties.”

Als life planner geeft Cynthia Ghysels mensen inzicht in wat ze werkelijk willen en kunnen en ontwart ze de knopen die dat beletten. “Zelf heb ik er als alleenstaande moeder met 2 dochters van 16 en 18 voor gekozen om het leven te gaan leiden dat bij mij past en mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling helemaal tot uiting te brengen via mijn eigen bedrijf. Mijn verhaal inspireert anderen. En dat levert voor mezelf ook weer enorme voldoening op.”

Cynthia Ghysels kiest voor een aanpak met 6 diepgaande gesprekken, waarvan de mensen die het traject hebben gevolgd getuigen dat het veel energie en “goesting” oplevert. “Dat hoeft niet noodzakelijk door ook met een eigen bedrijf te beginnen”, besluit Cynthia Ghysels. “Het kan ook door in een bestaande functie meer ondernemerschap aan de dag te leggen.”

Op basis van haar jarenlange ervaring in business, gecombineerd met het klankbord dat zij als life planner is, helpt Cynthia Ghysels daarnaast ook groeiende kmo’s in hun herbronning en verdere uitbouw.

Vendredi 4 Décembre 2015 om 13:44

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //