Pages for iPad, je tekstverwerker voor onderweg

In deze rubriek nemen we elke maand een app onder de loep die je job een stuk eenvoudiger kan maken. Hoe ga je ermee aan de slag? Wat zijn de plus- en minpunten? Deze week: Pages, een tekstverwerker voor iPad.

Pages for iPad, je tekstverwerker voor onderweg

Geschikt voor: iOS
Voor gebruik op: iPad

 

Pages for iPad is een teamgeoriënteerde tekstverwerker. Perfect om onderweg snel en makkelijk documenten te maken op je Apple tablet.

 

Voor wie?

Met sjablonen en tal van hulpmiddelen als Multi-Touch kan je - letterlijk - vingervlug en op een intuïtieve manier vormgeving, lettertypen, stijlen, afbeeldingen, teksten en dies meer aan mekaar passen.

 

Hoe werkt het?

 • Het startscherm van Pages geeft je een overzicht van eerder aangemaakte documenten. Door naar links of rechts te swipen kan je tussen je verschillende documenten navigeren. Wil je een nieuw document aanmaken dan kan je kiezen tussen zestig sjablonen die je toelaten om snel cv's, verslagen, kaarten en dergelijke te creëren.
 • Verder bevat Pages alle elementen van een klassieke tekstverwerker zoals lettertypen, stijlen, tabellen, (2D/3D) diagrammen, wijzigingen bijhouden, annotaties...
 • De app heeft ook specifieke elementen waar gebruikers van klassieke tekstverwerkers al jaren om vragen. Je kan bijvoorbeeld met één druk op de knop automatisch tekst om afbeeldingen laten lopen.
 • Wat vooral opvalt is dat Pages for iPad erg georiënteerd is naar groepswerk, ideaal om in team aan documenten te werken dus. De integratie met iCloud (het Apple equivalent met de Dropboxen van deze wereld) laat toe om documenten op allerlei Apple-toestellen te bekijken en met collega's te delen. Met AirDrop stuur je bovendien makkelijk een document naar een collega Mac-gebruiker zonder dat je daarbij op een draadloos netwerk hoeft in te loggen.
 • Deel je een link naar je document dan heeft iedereen die over die link beschikt steeds toegang tot de laatste versie van het document en kan die het document ook bewerken op iCloud. Pages voor iCloud is (momenteel) helaas enkel beschikbaar in het Engels. Voor diegenen met Mac-koudwatervrees: met Pages kan je ook Word-documenten en platte-tekstbestanden importeren en bewerken.

Pluspunten:

 • Pages for iPad is intuïtief. Er is erg goed nagedacht over de workflow op iPad.
 • Een uitgebreide hoeveelheid sjablonen laat je toe snel een document te maken.
 • De app is duidelijk gericht naar groepswerk en bevat daarvoor tal van handige functionaliteiten.

Minpunten:

 • De bètaversie van Pages for iPad voor iCloud is momenteel alleen in het Engels beschikbaar.
 • Om alles uit Pages for iPad te halen, heb je internettoegang nodig.
 • De mobiele versie van Pages (for iPad) is minder uitgebreid dan de desktopversie.

Mardi 22 Juillet 2014 om 13:32

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //