Pimp je carrière: lees een boek!

GO schuimde de boekenbeurs af op zoek naar boeken die je carrière een duwtje in de rug geven. Van lessen trekken uit een ontslag tot creatieve radars in gang zetten, deze boeken moet je in je boekenkast hebben.

Pimp je carrière: lees een boek!

Steal like an artist journal, een notitieboek voor creatieve kleptomanen

Austin Kleon, Lannoo
Bij een lezing voor studenten somde Austin Kleon tien zaken op die hij graag had geweten aan het begin van zijn carrière. Uit deze lezing ontstond het ‘Steal like an artist’ (notitie)boek. Deze spoedcursus creativiteit zet je brein aan het werk, wijst je de weg naar nieuwe inspiratiebronnen en voorziet ruimte om al die nieuwe ideetjes te noteren.

365 vragen om je collega, je klant of jezelf uit te dagen,

Wessel Berkan, Atlas Contact
Geen zin in de zoveelste werkvergadering om te kijken hoe jullie diensten beter en efficiënter kunnen functioneren? Stel jezelf, je collega’s en je klanten 365 dagen lang een vraag en verbeter zo de bedrijfsprocessen op een ludieke en collegiale manier. Verwacht vragen als ‘Een compliment is vele malen krachtiger dan kritiek. Wie geef jij vandaag een compliment?’.

Lessen uit een ontslag

Hilde Sabbe, Manteau
Van een kwaad een deugd maken, daar weet journaliste Hilde Sabbe alles van. Ze brengt open en eerlijk verslag uit van haar ontslag en de impact op haar zelfbeeld. Zo koopt ze bij de groenteboer de duurste tomaten omdat ze denkt dat iedereen aan haar kan zien dat ze werkloos is. In haar boek interviewt ze lotgenoten en laat experts aan het woord. Langzaam klimt Sabbe uit het dal der werklozen.

366 dagen succesvol

David De Cock en Arjan Vergeer, Uitgeverij Spectrum
Wacht eens even, moet dat niet 365 dagen zijn? Neen, want voor het schrikkeljaar 2016 herschreven business coaches David en Arjan hun bestseller. Hoe kan die extra dag het verschil maken? Met de nodige humor en Nederlandse nuchterheid helpen zij jou op weg om er het beste jaar ooit van te maken.

Laat 2016 maar komen!

Mardi 24 Novembre 2015 om 13:33

Eveline Janssens

// //
// // //
// // // //