"Red Bull is nóg cooler achter de schermen"

Bedrijven die goed scoren bij jongeren krijgen vanzelf veel jonge sollicitanten over de vloer. Maar hoe is het om elke dag te werken bij zo'n hip bedrijf? GO Starters vroeg het aan twee jonge medewerkers van Jet Import uit Rekkem, dat instaat voor de verdeling en promotie van energiedrank Red Bull in ons land.

Hoe kwamen jullie bij Red Bull terecht?

Christophe (24), regional account manager on trade: “Tijdens mijn studententijd in Antwerpen heb ik een zeer actieve rol gespeeld in het studentenleven. Daar kwam ik voor het eerst in contact met Red Bull en de mensen van Jet Import. Die aangename samenwerking met een jong en dynamisch bedrijf zoals Jet Import is me bijgebleven toen ik enkele jaren later op zoek ging naar mijn eerste job.”

Claire (25), junior On Premise marketeer: “Ik had een online advertentie gezien voor sales- en marketingtalent. Nadat ik de website van Jet Import geraadpleegd had, heb ik meteen gesolliciteerd via de website. Na enkele sollicitatiegesprekken en verkooptests werd ik aangenomen.”

 

Wat houdt jullie job precies in?

Christophe: “Als Account Manager On Trade ben ik verantwoordelijk voor de horecaklanten in de regio Antwerpen. Mijn taak bestaat voornamelijk uit zoeken naar potentiële nieuwe klanten en het onderhouden van het huidige klantenbestand.” Claire: “Ik werk binnen het On Premise en Event Management Team, dat zich vooral met below-the-line marketing (gericht op specifieke doelgroepen, nvdr) bezighoudt. Ons On Premise Sales Team aansturen en ondersteunen behoort tot mijn dagelijkse taken, net als sponsordossiers uitwerken en opvolgen, beursdeelnames organiseren en festivalactiviteiten voorbereiden.” 

 

Is het bedrijf achter de schermen even cool als ervoor?

Christophe: “Nog veel cooler (lacht)! Aangezien het mijn eerste echte werkervaring is, kan ik moeilijk vergelijken met andere bedrijven, maar het Red Bull-gevoel is duidelijk terug te vinden in onze bedrijfscultuur. En dat maakt van Jet Import een leuk en dynamisch bedrijf.”

Claire: “Iedereen die bij Jet Import werkt, deelt hetzelfde enthousiasme. Wat echter zeker niet te onderschatten valt, is de hoeveelheid werk die in al die coole projecten kruipt. We werken niet alleen voor Red Bull, maar ook voor tal van andere merken. Elk merk vraagt zijn eigen aanpak en voor elk merk worden specifieke projecten uitgewerkt. Bij Jet Import moet je continu multitasken en stressbestendig zijn. Maar het feit dat je constant met een team jonge, gedreven enthousiastelingen werkt, maakt het allemaal heel leuk.”

 

Waarom werk je er graag?

Christophe: ”Ik vind het een ontzettend leerrijke ervaring. Ik krijg veel vrijheid om mijn werk zelf te organiseren, maar tegelijkertijd krijg ik de nodige begeleiding. Er heerst een ontzettend aangename sfeer binnen het bedrijf, waardoor het aanvoelt als één grote familie.”

Claire: “Bij Jet Import krijg je continu nieuwe uitdagingen. Je wordt begeleid, maar niet bij het handje gehouden. Ik werk hier nu een jaar en heb in die korte tijd ongelofelijk veel bijgeleerd. Ik heb toffe collega’s en mag dagelijks met topmerken werken, en ik ben er zeker van dat ik hier de komende jaren nog enorm veel ervaring zal opdoen.” 

Lundi 18 Février 2013 om 11:49

Manu Sinjan

// //
// // //
// // // //