Van een iPad tot een voorraad bier: 5 buitengewone extralegale voordelen

De een trakteert zijn werknemers op gratis diners, de ander belooft zelfs een jaar lang gratis bier. Sommigen bazen halen werkelijk alles uit kast om talent binnen te halen. Ook in België! 

Van een iPad tot een voorraad bier: 5 buitengewone extralegale voordelen

Accountantskantoor Vandelanotte pakte recent uit met een vloot van 35 bestickerde Audi’s A1 voor evenveel junior accountants. Zo wordt de lat weer wat hoger gelegd voor concurrenten die dezelfde markt bespelen, al gaat het nog om een bescheiden stunt in vergelijking met wat er in het buitenland gebeurt.

 

1. Een iPad en iPhone voor elke sollicitant

In Engeland is de nood aan beloftevolle it’ers bijvoorbeeld zo hoog, dat softwareontwikkelaar Autonomy elke gekwalificeerde sollicitant een iPad belooft, ongeacht of ze daadwerkelijk in dienst worden genomen. Een concurrent reageerde prompt door elke sollicitant een iPhone te beloven.

 

2. Gratis diners 

Aan de overkant van de grote plas wordt er eerder ingespeeld op het buikgevoel van de techneuten. Uitgaande van het idee dat veel it’ers meer houden van hun klavier dan van  hun fornuis, wordt er uitgepakt met gratis menu’s om u tegen te zeggen. Het is dus vooral een kwestie van smaak of je voor Twitter, Facebook of Google kiest. 

 

3. Terugbetaling vruchtbaarheidsbehandeling

Bij speelgoedgigant Mattel gooien ze het over een heel andere boeg. In Barbieland kunnen de werknemers die dat nodig hebben, rekenen op terugbetaling van hun vruchtbaarheidsbehandeling, een peperdure grap in de VS. Consultancybedrijf Deloitte pakt dan weer uit met financiële steun voor werknemers die een kind willen adopteren.

 

4. Jaarvoorraad bier

De stunt van het jaar is vooralsnog echter afkomstig van internet-startup Hipster, dat nieuwe werknemers 10.000 dollar cash, een kast vol hippe kleren en een jaarvoorraad bier belooft. Nog niet overtuigd? Dan gooit Hipster er nog een fiets, een veel te grote bril en een abonnement bij de snortrimmer tegenaan. Onweerstaanbaar, toch?

 

5. Een Audi A1

In Belgenland is Kristof De Boever, vennoot en business developer van accountantskantoor Vandelanotte, intussen erg tevreden over hun eigen stunt. “In totaal geven we 17 nieuwe medewerkers deze week de sleutel van hun Audi A1, dat is een succes. De rest gaat naar juniors die al eerder in dienst waren genomen. We wilden ons met deze actie profileren als sexy werkgever, en ik kan u vertellen dat onze nieuwe accountants enorm tevreden zijn. De extra publiciteit die we rapen met de opvallende belettering is mooi meegenomen voor Vandelanotte.” De vraag is uiteraard wat de volgende stunt wordt als de concurrenten hetzelfde gaan doen? “(lachend) Goeie vraag! Daar hebben we nog niet over nagedacht, maar dat komt dan wel.” 

Mercredi 2 Septembre 2015 om 10:43

Manu Sinjan

// //
// // //
// // // //