Vijf manieren om te zien of je werkgever wel bij jou zal passen

Ondanks het positieve nieuws van de laatste maanden over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, is het voor schoolverlaters nog altijd geen sinecure om een snel een passende job te vinden. In die omstandigheden leg je bij een sollicitatiegesprek uiteraard de focus op het overtuigen van je potentiële werkgever door een zo goed mogelijke indruk na te laten.

Vijf manieren om te zien of je werkgever wel bij jou zal passen

Geef je ogen de kost in het kantoor waar je wordt ontvangen
Sommige kandidaten zijn bij een sollicitatiegesprek zo zenuwachtig dat ze eigenlijk niets meer zien. Zorg dat dit je niet overkomt en kijk opmerkzaam rond in het kantoor waarin me je ontvangt. Als je foto’s ziet van de kinderen van je toekomstige baas die genomen zijn op skivakantie, dan geeft dat, veel meer dan schoolfoto’s van de kinderen, aan dat die baas ook veel oog heeft voor zaken buiten het werk. En zie je in het kantoor van de baas foto’s of onderscheidingen die verwijzen naar teambuildingactiviteiten, dan onthult dit meteen dat die baas niet dadelijk het grootste ego heeft.

Luister goed naar de vragen
Tijdens het sollicitatiegesprek moet je niet alleen goed observeren en om je heen kijken, maar vooral ook goed luisteren. De vragen die een interviewer stelt, zeggen soms meer over hem of haar dan wat hij of zij je vertelt. Krijg je veel vragen die niet dadelijk in verband staand met het werk, dan is de kans groot dat je te maken hebt met iemand die jou echt als een individu zal behandelen en met wie het gemakkelijker samenwerken is dan met iemand die enkel op je vaktechnische competenties let. Je kan ook snel doorzien of je toekomstige baas eerder een controlefreak is, of iemand die veel delegeert. Vraagt hij of zij meer naar je taken en verantwoordelijkheden, dan naar de extra initiatieven die je hebt genomen, dan gaat het om iemand bij wie je taken heel nauwgezet zal moeten afwerken.

Kijk naar de lichaamstaal
Een manager die op je toe komt stappen om kennis te maken, heeft veel meer kansen om een “klik” te maken met jou dan iemand die koel en afstandelijk op zijn of haar stoel blijft zitten. Hoe meer iemand je op je gemak kan stellen, hoe groter da kans dat je zal terechtkomen op een werkplek waar je je met passie zal kunnen inzetten. Let echter op ! Ook managers en interviewers die van nature graag iemand op zijn gemak stellen, kunnen technieken hanteren om te zien hoe je met stresssituaties omgaat.

Zie het gesprek als een speeddate
Ongetwijfeld krijg je tijdens het sollicitatiegesprek ook de kans om zelf enkele vragen te stellen. Maak daarvan gebruik om aan de hand van gerichte vragen te kijken of je op dezelfde golflengte zit. Er is bijvoorbeeld niemand die je verbiedt om aan je baas te vragen waarom hij of zij voor het betrokken bedrijf werkt en wat zijn of haar ambities zijn. Als je het gesprek ingaat op dezelfde manier als een speeddate, kom je echt heel veel te weten.

Vraag naar secundaire arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingskansen
Je kan ook veel leren van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Reikt de interviewer die spontaan aan of moet je zelf vragen naar de reisvergoeding, het al of niet moeten betalen van de lunch en de ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Brengt je gesprekspartner die zaken spontaan te berde, dan is er een grotere kans dat je te maken hebt met een werkgever bij wie je je goed thuis zal voelen.

Lundi 14 Septembre 2015 om 13:14

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //