Waarom de zomervakantie de ideale periode is om een job te zoeken

Ondertussen geniet je vermoedelijk met volle teugen van een zonnige zomervakantie. Dit ultieme relaxmoment kan echter ook het perfecte moment zijn voor je zoektocht naar een (nieuwe) job. En wel om deze 4 redenen.

Waarom de zomervakantie de ideale periode is om een job te zoeken

1. Je hebt minder concurrentie

Heel wat van je leeftijdsgenoten genieten eerst lekker van de zomervakantie en storten zich pas in september massaal en tegelijkertijd op de arbeidsmarkt. Maak het jezelf een stuk makkelijker en wees hen voor. Solliciteer bij een aantal bedrijven waar je graag aan de slag zou willen. Mogelijk kan je op gesprek en krijg je er nog een aantal bewonderende knikjes van je toekomstige baas bovenop. Iemand die tijdens de zomervakantie al komt aankloppen bij een bedrijf of iemand die eerst ruim twee maanden luiert voor hij bij datzelfde bedrijf aanklopt: elke weldenkende rekruteerder zal snel zijn keuze maken.

 

2. Bedrijven die nu rekruteren zijn meestal dringend op zoek

Als bedrijven tijdens de vakantie rekruteren, dan is het meestal menens en hoogdringend. De kans dat je er aan de slag kan, is meteen een stuk groter.

 

3. Je solliciteert voor een echte job

Tijdens de reguliere businessmaanden (niet tijdens de vakanties) durven bedrijven al eens anticiperen op de dingen en jobadvertenties plaatsen om mensen pas heel wat later in dienst te nemen. Wat ze dan doen, is de markt aftasten en proberen om de beste vissen uit de vijver te vissen. Vaak gaat het om nieuwe functieprofielen die eigenlijk nog niet operationeel zijn. Bedrijven lopen vooruit op de dingen omdat het hen dat in de longrun makkelijker zal maken.

 

4. Je sollicitatie krijgt meer aandacht

Wanneer de meeste rekruteerders aan september denken, beginnen ze al spontaan te puffen. De sollicitaties en cv's vallen dan immers met bosjes in hun (elektronische) brievenbus. Tijdens de zomermaanden is dat een heel ander verhaal. Occasioneel dwarrelt er dan al eens een sollicitatie binnen maar als dat gebeurt, kan je er ook van op aan dat de rekruteerder die met zijn volle aandacht zal behandelen. Door honderden cv's ploegen of een handvol sollicitaties bekijken, het maakt vaak een wereld van verschil zowel voor de rekruteerder als voor jezelf. 

Mercredi 15 Juillet 2015 om 16:31

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //