Waarom Facebook in de toekomst verplicht zou kunnen worden op jouw werk

Facebook wordt vandaag in heel wat bedrijven stevig beteugeld. In de toekomst zou daar echter wel eens verandering kunnen in komen. Het populairste sociale netwerk zou namelijk ook plannen hebben op de werkvloer.

Waarom Facebook in de toekomst verplicht zou kunnen worden op jouw werk

Facebook op de werkvloer: niet veel bedrijven zijn er gek van. Sommige bedrijven gedogen het, anderen laten het gebruik ervan met mondjesmaat toe terwijl een handvol ondernemingen het gebruik ervan zelfs stimuleert. In de toekomst zou Facebook op de werkvloer echter wel eens gemeengoed kunnen worden, althans wanneer we anonieme bronnen van de zakenkrant 'Financial Times' mogen geloven. De site zou de (werk)naam 'Facebook at Work' hebben en LinkedIn, Google en Microsoft het vuur aan de schenen willen leggen.

Scheiding tussen werk en privé
De nieuwe site zou er uitzien als het huidige platform maar dan wel met een duidelijke scheiding tussen werk en privé. Het professionele gedeelte zou onder andere toelaten om te connecteren met beroepsmatige contacten (zoals dat nu bijvoorbeeld al op LinkedIn gebeurt) maar ook om samen te werken rond documenten zoals bijvoorbeeld Google Drive dat vandaag al mogelijk maakt. De vakantiefoto's, selfies, foto's van het ontbijt en dies meer uit de privésfeer zouden daarbij stevig afgeschermd worden, onzichtbaar voor bazen en collega's.

Ruimte om te groeien
Mark Zuckerberg heeft zich eerder alvast laten ontvallen dat het sociale platform nog veel ruimte heeft om te groeien. In de Verenigde Staten spenderen gebruikers dagelijks gemiddeld veertig minuten op het sociale netwerk terwijl ze in totaal op dagbasis heel wat meer tijd online vertoeven. Het is dan ook begrijpelijk dat het sociale netwerk bij uitstek van die online aanwezigheid nog een stevig graantje wil meepikken. Bovendien gebruiken medewerkers van Facebook zelf de site al lang voor werkgerelateerde zaken. Zo zou elke afdeling er bijvoorbeeld een eigen Facebook groep hebben en wordt Messenger gebruikt om met de collega's te communiceren. Daarnaast zou het bedrijf zijn medewerkers aanmoedigen om vrienden van mekaar te worden om mekaar zo ook beter te leren kennen. De plannen zouden zelfs zo concreet zijn dat 'Facebook at Work' zich momenteel in een vroege testfase bevindt bij enkele bedrijven.

Vendredi 13 Février 2015 om 10:37

// //
// // //
// // // //