Waarom je als starter wél interessant bent voor een werkgever

Pas afgestudeerden die de jobmarkt bestormen, botsen vaak op het argument dat ze te weinig ervaring hebben. Heel wat bedrijfsleiders stellen zich bijzonder kieskeurig op, hoewel er net zo goed argumenten zijn om starters met open armen te verwelkomen.

Waarom je als starter wél interessant bent voor een werkgever

Sommige bedrijven werven zelden beginnelingen aan en kiezen steevast voor mensen die zich ergens anders al bewezen hebben

Dat klinkt logisch, maar er hangt natuurlijk wel een stevig prijskaartje aan vast. Talent losweken bij de concurrentie is een dure zaak, en dan bestaat ook nog eens het risico dat je een echte jobhopper in huis haalt. Met een minimum aan mensenkennis weet je algauw welk vlees je in de kuip hebt als een starter tegenover je zit. Een paar karaktertrekken moeten absoluut aanwezig zijn, en dan hebben we het over zaken als respect, loyaliteit, enthousiasme, moed, engagement en dankbaarheid. Daarover valt niet te onderhandelen.

 

5 interessante eigenschappen van starters

Als die eigenschappen aanwezig zijn, dan is de kans groot dat er een toptalent in wording voor je zit, en dan is er geen reden om nog te twijfelen. Het spreekt voor zich dat je moet investeren in de opleiding van jonge mensen, maar daar krijg je ook iets voor terug:

  1. De groeimarge van starters is enorm, en jij krijgt als eerste de kans om die tomeloze energie te benutten. 
  2. Starters moet je geen slechte gewoonten afleren, ze vergelijken niet met hun vorige werkplek en ze zijn -meestal- niet blasé.
  3. Vers bloed zorgt voor frisse ideeën en een nieuw perspectief op de manier van werken
  4. Starters hebben de juiste mentaliteit: ze willen na al die jaren op school eindelijk proeven van de praktijk.
  5. Als je het goed aanpakt, kan je jonge mensen heel lang aan je binden. Niemand vergeet de mensen die in hen geloofden op een moeilijk moment. 

 

Jeudi 13 Février 2014 om 15:0

Manu Sinjan

// //
// // //
// // // //