WK voetbal: zo verdien je er zelf geld aan

Straks barst het WK-geweld in Brazilië eindelijk los. Honderden liters inkt zijn al gevloeid over de economische impact van de vierjaarlijkse sporthoogmis. Ook jij kan er een centje aan bijverdienen. Enkele ideeën.

WK voetbal: zo verdien je er zelf geld aan

1. Bedenk een originele WK-actie voor de lokale kmo

Misschien een beetje laat, maar als je echt een creatief idee hebt dat aan het WK gekoppeld is en dat de slager of de bakker om de hoek, of zelfs een iets grotere kmo, geld kan opbrengen, dan kan die actie ook jouw kassa spijzen. Denk vooraf wel goed na over het percentage dat je wil krijgen op de meeromzet die de kmo dankzij jouw idee gaat boeken.

 

2. Schrijf je in bij een hostessenbureau

De meeste bedrijven hebben al events gepland en daarvoor promoboys en hostessen ingeschakeld. Maar die zullen niet altijd beschikbaar zijn, zodat het zo goed als vaststaat dat er de komende weken een grote nood zal zijn aan bijkomende promoboys en hostessen, zeker als de Rode Duivels lang in het tornooi blijven. 

 

3. Ga op café en reik een helpende hand

In duizenden cafés en op tientallen pleinen zullen helpende handen nodig zijn om de dorstige supporters te laven. Net als voor hostessen en promoboys geldt: ook al zijn er al veel kandidaten die al een dergelijke job hebben, er zullen helpende handen te kort zijn. 

 

4. Verkoop gadgets

Er is niet naast de onophoudelijke gadgetsstroom te kijken. Toch zullen er op de pleinen waar grote schermen staan nog mensen staan die uit de toon vallen omdat ze geen aangepaste sjaal, polsbandjes of t-shirt hebben. Als je een klein voorraadje inslaat, kan je er snel wat winst op boeken. Wie slim is, kan ook na de uitschakeling van de Rode Duivels gratis gadgets op de kop tikken, die – uit ontgoocheling – toch worden weggegooid. Goed bewaren is de boodschap en dan volop verkopen voor en tijdens het EK van 2016.

 

5. Organiseer een quiz of pronostiek

Er is de jongste weken zoveel over het WK verschenen, dat je er gemakkelijke een quiz kan mee samenstellen. Breng 25 vrienden bij elkaar en laat ze elk 10 euro inleg betalen voor een ludieke of harde voetbalquiz. Als je dat kunstje tijdens het WK tien keer herhaalt ben je 2.500 euro rijker.

 

6. Breng fans met een glaasje op veilig thuis

Heel wat fans die de wedstrijden op café of op een plein via een groot scherm zullen volgen, zullen niet meer in staat zijn om veilig met de auto te rijden. Schijf je in bij www.rensonsibleyoundrivers.be en rij voetbalfans naar huis. Dit is weliswaar vrijwilligerswerk maar tevreden supporters zullen ongetwijfeld gul zijn met fooien.
 

Mardi 10 Juin 2014 om 10:52

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //