Home > De GO Startersgids online

OB70122_Cover_GSG_NL.png

De GO Startersgids online

Binnen enkele maanden zitten jouw studies erop. Een diploma op zak, sla je een belangrijke bladzijde in je leven om. De zoektocht naar een job kan beginnen. Die tocht ziet er vandaag heel anders uit dan pakweg 30 jaar geleden, wanneer ondergetekende op jacht ging naar een job. Een handgeschreven (!) brief met uitgeprint CV. Dat was het zoal. Belangrijke kanttekening: internet bestand nog niet, laat staan sociale media… Vandaag spelen facebook, LinkedIn en andere sociale media een rol in het sollicitatietraject, om maar te zwijgen van video-sollicitatie.


Eens de job binnen, kan je aan je carrière beginnen bouwen. Ook dat carrièrepad ziet er vandaag heel anders uit dan enkele decennia geleden. De tijd dat je begon in een bedrijf en er pakweg 40 jaar later met welverdiend pensioen ging, lijkt verleden tijd. Velen onder jullie zullen het niet bij één werkgever houden. En misschien wel terecht.
 

In deze gids laten specialisten op de arbeidsmarkt hun licht schijnen op de huidige tendensen en uitdagingen. Getuigenissen en tips maken deze gids ook praktisch.
 

Je staat echter niet alleen op een scharnierpunt op professioneel vlak, je zet binnenkort ook je eerste stappen in het échte leven, definitief weg vanonder de beschermende vleugels van je ouders. Je eerste woonst, je eerste auto, hoe zit dat precies. Huwen of samenwonen: wat zijn de voor- en nadelen? Een huwelijkscontract, is dat echt nodig? Ook op deze vragen vind je een antwoord in deze gids.


Veel leesplezier en succes in je verdere leven!

Patrick Staudt

Redacteur

 

Wil je graag de gids online lezen?

Dat kan hieronder!

 

Lees hier de laatste versie

// //
// // //
// // // //