10 dingen die zeker in je arbeidsovereenkomst dienen te staan

Jouw arbeidsovereenkomst is de basis van hoe je zal functioneren op de werkplek. Deze 10 dingen kunnen er dan ook maar beter instaan. 

10 dingen die zeker in je arbeidsovereenkomst dienen te staan

De plaats van tewerkstelling

Je arbeidsovereenkomst dient steeds de plaats van tewerkstelling te vermelden. Ook voor jezelf voorkomt dat onaangename verrassingen.

 

Datum van indiensttreding

Uiteraard moet je weten wanneer je aan de slag gaat. Dat staat dus zwart op wit in je arbeidsovereenkomst.

 

De soort van arbeidsovereenkomst

Er zijn heel wat soorten arbeidsovereenkomsten in functie van de duur (onbepaalde of bepaalde duur) of statuut (arbeider, bediende)

 

Het loon dat je zal verdienen

Opdat er van een arbeidsovereenkomst sprake kan zijn, is één van de bepalende elementen dat je wordt vergoed voor je prestaties.

 

De aard van het loon

Het is ook belangrijk dat je weet waaruit je loon bestaat. Heb je een vast loon of een basisloon en werk je voorts op commissie? Zo ontstaan er geen misverstanden tussen jou en je baas.

 

Het uurrooster

Uiteraard moet je weten wanneer een werkdag begint of eindigt. Dat kan met een vast uurrooster, maar ook met een flexibele tijdsindeling. Zo weet je onomwonden hoe een werkdag er voor jou kan uitzien.

 

Je functie

Je arbeidsovereenkomst moet duidelijk vermelden in welke hoedanigheid je binnen een bedrijf aan de slag gaat. Zo voorkom je nare verrassingen dat je plots in een andere functie terechtkomt dan waarvoor je hebt gesolliciteerd.

 

De manier waarop de arbeidsovereenkomst kan worden beëindigd

Het staat beide partijen uiteraard ook vrij om er mee op te houden. Daarom moet de arbeidsovereenkomst duidelijk vermelden op welke manier dat dient te gebeuren (opzegtermijn,...)

 

Een verwijzing naar het arbeidsreglement

Een arbeidsovereenkomst is geen arbeidsreglement. In de arbeidsovereenkomst moet dan ook minstens een verwijzing staan naar het arbeidsreglement en dat je het voorafgaand (voor de ondertekening van je arbeidsovereenkomst) hebt gelezen en goedgekeurd.

 

Het proefbeding/proefperiode

Een proefperiode is niet bij wet verplicht, maar indien de werkgever dat van jou eist (tijdens die periode gelden er meer flexibele regels voor opzeg/ontslag) moet het wel vermeld staan in je arbeidsovereenkomst alsook de bijzondere regels die gelden voor die periode. 

Zondag 8 Mei 2016 om 15:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //