100 woorden die je moet kennen voor je sollicitatie

Solliciteren is best een klus. Om je het leven een stuk makkelijker te maken op zoek naar je droombaan bedachten auteurs Heidi Aalbrecht & Pyter Wagenaar een compact boekje met daarin honderd cruciale woorden die je toelaten om een uitstekende eerste indruk te maken.

100 woorden die je moet kennen voor je sollicitatie

Lekker ter taal

Op zoek naar een baan in een land met zowat 435.000 werkzoekenden (jawel, we hebben het hier wel degelijk over België): het is niet van de poes. Kortom, er rust behoorlijk wat druk op je schouders tijdens je jacht naar een job. Je moet niet enkel perfect voor de dag komen, de vlotte jongen of meisje uithangen, lekker ter taal zijn, over een karrenvracht vaardigheden beschikken maar bovendien ook nog een glasheldere visie op je carrière hebben ook al kom je rechtstreeks uit de aula van de univ. Elk ruggensteuntje dat je dan kan krijgen, is uiteraard meegenomen zoals bijvoorbeeld weten welke dingen je moet zeggen of welke woorden je moet begrijpen eens je aan het solliciteren gaat.

 

Buzz words

In die optiek zijn er zo van die woorden, professionele buzz words, die elke rekruteerder graag hoort of zelf graag gebruikt. Het is dan ook belangrijk dat je deze variant van 'lulkoekbingo' onder de knie hebt, opdat je kan converseren zoals professionals die al jaren in het vak zitten dat doorgaans doen. Auteurs Heidi Aalbrecht & Pyter Wagenaar helpen jou met hun boek '100 woorden die je moet kennen voor je sollicitatie' alvast op weg. Het boek van Aalbrecht & Wagenaar, een compact woordenboekje dat je overal mee naar toe kan nemen, verklaart woorden (en begrippen) als 'competentie' en 'diversiteit', 'out-of-the-box denken' maar ook minder voor de hand liggende dingen als 'STAR-methode' of ook 'emolumenten'.

 

Overtuigen is de boodschap

Je hebt het al begrepen: om overtuigend over te komen op je toekomstige baas of de rekruteerder die je voor je hebt tijdens een sollicitatiegesprek kan je best dit soort woorden en begrippen onder de knie hebben. Daarom vind je in het boekje van Heidi Aalbrecht & Pyter Wagenaar niet enkel de betekenis van de woorden maar ook de (fonetische) uitspraak en voorbeeldzinnen uit de praktijk. Beschouw de woorden uit het boek van Aalbrecht en Wagenaar als een soort van parate kennis die jou sneller aan een baan zullen helpen. Eens aan de slag zal je al snel merken, dat je met die honderd woorden trouwens niet bijster ver komt. Geen nood, groei je verder binnen een bedrijf dan heeft Aalbrecht nog andere boeken die je kunnen bijstaan zoals 'De managementcode gekraakt'. Je vindt er verklaringen in voor zinnen als 'Laten we verschillende denkhoeden opzetten als we onze SMART doelen formuleren.' of ook 'Hoe doen we efforts op het benodigde commitment bij alle stakeholders?'. Je ziet het: de 'lulkoekbingo' in bedrijven houdt niet op bij je sollicitatie. Met deze handzame boekjes ben je alvast een stuk beter gewapend.

 

'100 woorden die je moet kennen voor je sollicitatie' is een uitgave van BBNC Uitgevers.

Dinsdag 18 Februari 2014 om 11:44

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //