Wil je 300.000 euro per jaar verdienen? Studeer af in Artificiële Intelligentie (AI)!

Tot spijt van wie het benijdt, blijven de Verenigde Staten een voorloper die in veel domeinen de grote lijnen uitzetten van de toekomstige trends. En dat geldt ook voor de arbeidsmarkt.  En op dat vlak zien we dat de best betaalde jonge professionals diegenen zijn die zijn afgestudeerd in AI. Zelfs als ze maar een paar jaar werkervaring hebben opgedaan, kunnen ze in de VS tegenwoordig gemakkelijk 300.000 tot een half miljoen dollar per jaar verdienen.

Wil je 300.000 euro per jaar verdienen? Studeer af in Artificiële Intelligentie (AI)!

Echte experts kunnen volgens Business Insider met genoegen zelfs het tienvoudige op hun bankrekening bijschrijven. Wat leer je immers in die studierichting? Codes schrijven die machines, software en allerhande apparaten in staat stellen om zelf problemen op te lossen.  De opgang van AI is niet te stuiten. Grote namen als Mark Zuckerberg en Elon Musk raakten zelfs in een verhitte discussie verwikkeld over de vraag of we er al dan niet bang voor moeten zijn.

 

Maar één ding is zeker: specialisten die van de hoed en de rand weten op het vlak van AI zullen een behoorlijke cent kunnen verdienen. Niet alleen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, maar ook bij ons. Dat dergelijke specialisten hun bankrekening zo aardig zien vollopen, is volgens specialisten te danken aan uiteenlopende factoren. Dit zijn de belangrijkste:

 

  • De wedloop om als eerste een zelfrijdende auto op de markt te brengen. Dit is het domein waar traditionele spelers als Ford en General Motors het opnemen tegen techreuzen als Uber en Google. En in geen van beide sectoren is er een tekort aan geld.
  • De toepassingen voor Artificiële Intelligentie zijn oneindig. Bedrijven als Google, Facebook en Microsoft proberen dankzij deze intelligentie een reeks problemen op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan het opsporen van “fake news”, het optimaliseren van digitale assistenten of het herkennen van wat op foto’s staat.
  • Slechts een handvol mensen mag zich expert in Artificiële Intelligentie noemen. Uit een studie van een onafhankelijke laboratorium in het Canadese Montráal blijkt dat minder dan 10.000 mensen op aarde voldoende kennis hebben om complexe A.I.-vraagstukken op te lossen.

Het is de combinatie van deze 3 factoren die van A.I.- specialisten momenteel de meest begeerde werknemers van deze tijd maakt.

Donderdag 9 November 2017 om 12:0

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //