4 ideeën voor een origineel cv

Rekruteerders zijn ook maar mensen, en dus beginnen ook zij wel eens te geeuwen bij het zoveelste saaie curriculum vitae. Een creatieve invulling van dat kurkdroge lijstje kan het verschil maken tussen een uitnodiging voor een gesprek en een standaard afwijzingsbrief.

4 ideeën voor een origineel cv

1. Grafisch ontwerper Leo maakt een krant

Een creatief cv moet zorgen voor een glimlach en wat extra aandacht voor jouw verwezenlijkingen, maar er moet wél een verband zijn met de job waarvoor je solliciteert. Als je een job als grafisch vormgever probeert te bemachtigen, kan je zoals Leo Janson uit de band springen met een zelfgemaakte krant. Wie dolgraag in een toprestaurant wil werken, kan zichzelf aanprijzen op een zelfgemaakte menukaart. Je originaliteit mag echter niet in de weg staan van je professionele uitstraling. 

 

2. Webdesigner Oliver giet zichzelf in cijfers en grafieken

De beste creatieve CV's slaan twee vliegen in één klap: je zegt niet alleen dat je een topper bent in je vak, je laat het ook meteen zien! Webdesigner Oliver Gosling heeft natuurlijk een dankbaar beroep, maar hij laat wel zien hoe je onmiddellijk indruk kan maken op een stijlvolle manier. En het leverde hem meer dan één jobaanbieding op.

 

3. Communicatiedeskundige Victor speelt met QR-codes en video

Uiteindelijk komt het eropaan om de nieuwsgierigheid van de rekruteerder te prikkelen, zonder hem op zijn zenuwen te werken. Een autozoektocht uitstippelen voor je toekomstige werkgever is absoluut origineel, maar de kans bestaat dat hij of zij bedankt voor de eer om een middag door Vlaanderen te struinen om al jouw kwaliteiten te ontdekken. Victor Petit vond de perfecte balans toen hij solliciteerde voor een job bij een communicatiebureau: hij stuurde een foto met een QR-code op de plaats van zijn mond, wat vervolgens leidde naar een filmpje waarin hij zijn zeg kon doen.

 

4. Web product manager Philippe verkoopt zichzelf op Amazon

Ook Philippe Dubost gooide hoge ogen door zijn cv te vermommen als productpagina van Amazon, inclusief de melding dat er nog maar één Dubost in stock is en de potentiële kopers zich dus moesten haasten.

Donderdag 5 Februari 2015 om 9:29

Manu Sinjan

// //
// // //
// // // //