4 manieren om jezelf te veranderen van een dromer in een doe-er

Heb je er een maand geleden van gedroomd om in het nieuwe jaar de zaken anders aan te pakken? Was je vastbesloten om in actie te schieten, maar merk je weer dat het vooral bij onbereikbare dromen dreigt te blijven? Dan is het wellicht tijd om van een dromer in een doe-er te veranderen. We geven je 4 tips om daar concreet werk van te maken, al voegen we er meteen aan toe dat er niets mis is met dromen. Om een mooie carrière uit te bouwen heb je ze evenzeer nodig als het omzetten ervan in concrete

4 manieren om jezelf te veranderen van een dromer in een doe-er

1. Schrijf je doelstellingen op en plak er een deadline op
Als je iets wil bereiken, moet je het visualiseren. Schrijf je doelstellingen op, hang ze boven je spiegel zodat je ze ziet als je je tanden poetst en plak er een realistische deadline op. Let op! “Ik wil binnen 3 jaar een boek geschreven hebben” “Of ik wil tegen eind volgend jaar 15% meer verdienen” zijn mooie doelstellingen en op het eerste gezicht heb je kennelijk ook een timing, maar er zal wellicht weinig van in huis komen, als je het zo vaag houdt. Verfijn je doelstellingen, maak ze concreet en werk met deeldeadlines.

2. Maak een onderscheid tussen wat je wil en wat je nodig hebt
Je kan veel bereiken als je echt stappen onderneemt. Het is een mooie doelstelling om te zeggen dat je tegen het einde van het jaar € 10.000 gespaard wil hebben, maar je zal er ook iets moeten voor over hebben. Een bijverdienste zoeken bijvoorbeeld, of concreet de dingen op papier moeten zetten die je echt nodig hebt. De aankoop van een tablet uitstellen bijvoorbeeld als je oude gsm het nog doet, of toch maar een tweedehandsautootje kopen in plaats van een luxueus model dat je status verleent.

3. Omring jezelf met doe-ers die je inspireren
Loop eens door je vriendenbestand. Wie zijn je echte vrienden? En hoe zitten ze in elkaar? Zijn het ook vooral dromers die je inspireren om te blijven dromen, dan moet je hard zijn voor jezelf en besluiten dat je hen wat minder vaak wil zien, en dat je meer tijd wil doorbrengen met mensen die niet wachten om dromen in daden om te zetten. Je zal zien dat het enorm inspirerend werkt.

4. Stop eindelijk met wat toch niet werkt
Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar het zit in de menselijke natuur ingebakken om vaak dezelfde fout te herhalen. Dromen die je ondanks alle inspanningen niet in daden hebt kunnen omzetten, laat je misschien beter voor wat ze waren. Er zijn genoeg andere dromen om waar te maken. Starten met een propere lei, kan je veel nieuwe energie geven.

Maandag 13 April 2015 om 14:39

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //