5 apps om snel je droomjob te vinden

Nu je diploma binnen is, kan je op zoek naar de droomjob. Dat kan via allerlei jobsites: streekpersoneel.be, VDAB, … Maar het kan ook via apps! Ontdek onze selectie.

5 apps om snel je droomjob te vinden

Switch

Voorlopig nog enkel voor de Verenigde Staten, maar we vernoemen het hier heel graag omdat het naar een job zoeken compleet zal veranderen. Het principe van Switch is een beetje als de dating app Tinder. Nadat je bent ingelogd met je LinkedIn account maak je snel een cv met daarop vijf van je sterkste skills, je drie meest interessante werkervaringen en klaar is kees. Vervolgens gaat Switch voor jou aan het werk. Dagelijks krijg je dan jobaanbiedingen in de bus die je links of rechts swipet, net zoals bij Tinder. De app leert in functie van wat je weg swipet (en wat niet) welke jobs je leuk vindt en welke niet. Op basis daarvan gaan de door de app aangeboden jobs steeds meer toegespitst worden op waarnaar jij exact op zoek bent.

 

Seal Jobs

Een app toegespitst op studentenjobs. De reviews over de app zijn alvast bijzonder lovend. Vooral het gebruiksgemak wordt geprezen. Starten doe je door een profiel aan te maken, je voorkeuren in te geven waarna de app je profiel onmiddellijk matcht met interessante bedrijven. De app is echt toegespitst op vakantiejobs. Daar blijkt ook uit de sectoren die de app aanbiedt: event & festival, horeca, promo & sales, administratie, logistiek, retail, schoonmaak, marketing, tuin & klussen.

 

SWOP

Een bijzonder leuke app van uitzend- en selectiekantoor Accent. Als swipend zoek jij je, op basis van jouw voorkeuren, een weg naar jouw droomjob. Erg bijzonder aan de app is dat ze ook werkt met referrals. Dat betekent dat je ook een centje kan bijverdienen wanneer je een geschikte kandidaat aanbrengt voor een job via de app. Naast elke job staat een bedrag vermeld dat schommelt tussen 60 en 1.500 euro. Een job die jij deelt kan altijd terug naar jou worden getraceerd. Zorgt dat ervoor dat een geschikte kandidaat wordt aangeworven dankzij jou dan kan jij het bedrag cashen dat naast de job staat vermeld. De app werkt ook met interne referrals. Zo krijg jij een finders fee wanneer je al in dienst bent bij een bedrijf en dan een nieuwe, geschikte kandidaat aanbrengt.

 

LinkedIn

Naast het beheren van je connecties en contact maken met je zakelijke netwerk laat de LinkedIn app ook toe om snel een job te zoeken. Het koffericoontje onderdaan rechts in de app brengt jou gelijk naar het scherm waarin je actief kan aangeven dat je op zoek bent naar een job. Je kan er vacatures die je op LinkedIn ziet, opslaan en opvolgen. Ook kan je je actieve sollicitaties beheren of LinkedIn vragen om je aanbevolen vacatures door te sturen. Dat doet de app in functie van jouw profiel en jouw interesses.

 

Facebook Jobs

Ook op de meest bekende sociale netwerksite zie je steeds vaker jobaanbiedingen voorbijflitsen. Nu gaat dat nog via je tijdlijn, maar Facebook heeft de aanval op LinkedIn definitief ingezet met Facebook Jobs. Heeft een bedrijf vacatures dan kan het die posten op de Facebook (business)pagina van het bedrijf. Solliciteren kan eenvoudig door op de job te klikken en te reageren via Facebook Messenger.

Vrijdag 28 Juni 2019 om 15:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //