5 dingen die je moet weten om optimaal om te gaan met negatieve commentaar op de werkplek

Negatieve commentaar krijgen van je baas of collega's: er zijn leukere dingen in het leven. Toch zijn er ook heel wat ergere dingen. Het hangt allemaal wat af van de manier waarop je ermee omgaat.

5 dingen die je moet weten om optimaal om te gaan met negatieve commentaar op de werkplek

Wees constructief

Een fout die heel wat mensen maken wanneer ze negatieve commentaar krijgen, is om spiegelgedrag te vertonen. Ze gaan de persoon in kwestie dan ook doorgaans negatief benaderen. Gooi het over een andere boeg en ga op een constructieve, positieve manier om met feedback. Hoe kan je veranderen wat er jou voor de voeten wordt geworpen? Opgelet, tussen achterkamertjespolitiek en negatieve commentaar zit vaak een dunne scheidslijn. Valt de commentaar onder de eerste categorie dan moet je daar meteen paal en perk aan stellen. Maar, doe dat steevast op een positieve manier.

 

Reageer steevast

Wanneer er vanuit een bepaalde hoek negatieve commentaar komt en je doet alsof je neus bloedt, zal je de negatieve uitlating in kwestie doorgaans versterken. Je kan dus maar beter reageren op wat er jou ter ore komt op dat vlak. Steevast positief blijven is wederom de boodschap.

 

Probeer het niet te minimaliseren

Wanneer je de dingen onder de mat probeert te vegen, ga je enkel maar meer de aandacht naar jou toetrekken. Zie de negatieve commentaar in zijn reële proporties zodat je er ook op een adequate manier kan op reageren.

 

Neem je verantwoordelijkheid

Is de negatieve commentaar terecht, wees dan professioneel en matuur en corrigeer wat is fout gegaan of maak duidelijke afspraken opdat de situatie zich in de toekomst niet meer zal voordoen.

 

Bedank de persoon in kwestie

Dit is misschien het moeilijkste, maar toch moet je het proberen: is de commentaar terecht en ben je gered van een kleine catastrofe, wees dan niet te beroerd om de persoon, die je op je fout(en) heeft gewezen, te bedanken. Op die manier laat je zien dat je een groots iemand bent, die niet aan navelstaarderij doet en er op de werkvloer enkel op uit is om zichzelf te verbeteren en te groeien in zijn of haar vak.

Woensdag 3 Oktober 2018 om 19:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //