5 gouden tips van rekruteerders voor het perfecte cv

Het perfecte cv? Dat kan wanneer je de tips van deze rekruteerders rigoureus opvolgt.

5 gouden tips van rekruteerders voor het perfecte cv

Een ijzersterk cv verhoogt de kansen om je droomjob in de wacht te slepen drastisch. Liz Wessel, ooit actief voor Google en nu CEO van 'Way Up' (dat jonge starters begeleidt in hun zoektocht naar een droomjob) weet er alles over. Victoria McLean, 'The CV Queen' en CEO van CityCV is eveneens een expert ter zake.

 

1. Lees alles echt grondig na (Victoria McLean)

Spelfouten zijn absolute dooddoeners. De gedachte alleen al bezorgt je mogelijk koud zweet. De oplossing is eenvoudig: lees je tekst minstens drie keer na en laat hem vervolgens nog door minstens twee taalvaardige personen verifiëren. Jij loopt immers de kans dat je over bepaalde dingen heen kijkt tijdens het herlezen. Bottom line: vermijd dat je om de verkeerde redenen opvalt.

 

2. Wees zo specifiek mogelijk (Liz Wessel)

Wees concreet wanneer je het over je loopbaan hebt. Zeg dan ook niet: "Ik was projectleider bij onderneming X' maar bijvoorbeeld wel 'Als projectleider bij onderneming X verlaagde ik de operationele kosten met 10%."

 

3. Laat de feiten spreken (Victoria McLean)

Gemotiveerd, positief, taalvaardig? Dat zijn allemaal holle woorden. Geef praktische voorbeelden wanneer je het over dat soort soft skills hebt. Heb je misschien zopas tijdens een verkoopgesprek een grote klant binnengehaald doordat je verbaal sterk uit de hoek kwam? Je successen bewijzen, daar komt het volgens McLean op aan.


4. Speel in op de vacature (Victoria McLean)

Zorg met andere woorden voor een op maat gemaakt cv. Dat zal bij de rekruteerder zeker in de smaak vallen. Dat impliceert dat je je huiswerk maakt over het bedrijf waar je aan de slag wilt. Vermijd dus standaard fraseringen en/of uitspraken en ga voor een persoonlijke, atypische touch.

 

5. Heb het over je verwezenlijkingen (Liz Wessel)

Rekruteerders kan je het best overtuigen door je cv zo realistisch mogelijk op te stellen. Wees to the point en vermijd omzeilingen en lyrische of abstracte uiteenzettingen. Rekruteerders moeten op een dag vaak tientallen cv's doorploegen en ze hebben er bijgevolg een hekel aan om dan tussen jouw cv-poëziebundel naar de feiten te moeten zoeken.

Woensdag 9 Mei 2018 om 14:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //