5 onontbeerlijke tips voor generatie Y om gemotiveerd te blijven op de werkvloer

Gen Y houdt er een heel andere visie op na op het vlak van werk en leven. Behoor jij tot die groep van twentysomes die hun eerste stappen in het bedrijfsleven zet? Dan zijn deze tips alvast perfect om jou gemotiveerd en bulkend van energie te houden op de werkvloer.

5 onontbeerlijke tips voor generatie Y om gemotiveerd te blijven op de werkvloer

Zoek een digitaal georiënteerd bedrijf met zo weinig mogelijk hiërarchie

Millennials hebben een hekel aan overdreven structuur, stoffige procedures en een strikte hiërarchie. Ze willen wanneer ze daar zin in hebben gewoon bij de baas naar binnen kunnen lopen. Zoek dus dat soort bedrijven bewust op. Niet zelden vind je op dat vlak je ideale werkomgeving tussen start-ups in een van de vele incubatoren die ons landje rijk is.

 

Kies voor een bedrijf waar je mate van betrokkenheid hoog is

Als er iets is wat  millennials hoog op hun prioriteitenlijstje hebben dan is het betrokkenheid. Ze willen hun zegje kunnen doen in het bedrijf waar ze aan de slag zijn. Te veel opgelegde taken zijn niet aan hen besteed. Zoek een bedrijf of een afdeling binnen je bedrijf die die filosofie kan faciliteren.

 

Zorg voor een leuke omgeving waar je voelt dat je nodig bent

Zingeving is cruciaal voor millennials om zich goed te voelen op de werkvloer. Ze moeten met andere woorden het gevoel hebben dat ze nodig zijn op de werkvloer. Droogweg werken voor een salaris, daar hebben ze het helemaal mee gehad. Herken jij jezelf in die beschrijving? Dan weet je welk bedrijf je moet opzoeken.

 

Je kijkt anders naar opleidingen, vaardigheden en kwaliteiten

Youtube is de nieuwe Google voor Gen Y. Wil je leren om met Photoshop te werken of een degelijk marketingplan op te zetten? Dan bekijk je dat toch even op Youtube? Als Gen Y-mens heb je dan ook een hekel aan bedrijven waar enkel wordt geredeneerd in termen van gevolgde opleidingen, diploma's en dies meer. In de plaats daarvan wil je worden getaxeerd op je wie je bent en hoe jij door snel nieuwe dingen te assimileren je meerwaarde voor een bedrijf kan bestendigen. 

 

Je bent gesteld op je onafhankelijkheid en je persoonlijke groei

Blinde loyauteit ten opzichte van een werkgever is voor Gen Y iets uit een ver verleden. Je wil uiteraard een meerwaarde vormen voor het bedrijf waarvoor je aan de slag bent, maar zelf moet je door je werk ook kunnen groeien. Je zal dus altijd de voor- en nadelen afwegen om in te schatten of je al dan niet aan de slag wil blijven bij een bedrijf.

Maandag 18 September 2017 om 16:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //