5 redenen om sneller van job te veranderen en zo je carrièrekansen te vergroten

In de snel veranderende wereld van vandaag, overleven enkel organisaties die in staat zijn om snel en wendbaar met die veranderingen om te gaan. Als je carrière wil maken en veel voldoening wil halen uit je job is het dus belangrijk om bij een dergelijk bedrijf aan de slag te gaan. Sterker nog: als je je carrièrekansen wil vergroten, is het aangewezen bij meerdere dergelijke bedrijven ervaring op te doen. We zetten vijf redenen op een rijtje die aangeven waarom het goed is om te proberen sneller van job te veranderen.

5 redenen om sneller van job te veranderen en zo je carrièrekansen te vergroten

Het gevaar voor jobhopper verweten te worden is minder belangrijk geworden dan vroeger en kan je dus gewoon naast je neerleggen. Rekening houdend met de snelheid waarmee de maatschappij en de wereld van het werk aan het veranderen zijn, is het zelfs steeds meer aangewezen regelmatig andere horzionten te gaan opzoeken. De vijf belangrijkste redenen daarvoor zijn de volgende.

 

Je moet je blik blijven verruimen

Als je te lang in dezelfde organisatie blijft, verlies je geleidelijk aan voeling met de buitenwereld. Je begint dan te veel te focussen op wat binnen de organisatie gebeurt. Eén van de grootste gevaren als je te lang bij hetzelfde bedrijf blijft en zeker als je daar te lang dezelfde job doet, is dat je begint achter te lopen op wat in je sector gebeurt en geen voeling meer hebt met de veranderingen in de markt die je ook nieuwe kansen geven.

 

Je moet nieuwe ervaringen opdoen

Tenzij jouw organisatie met meer dan dertig procent per jaar groeit, zal je in je huidige bedrijf weinig of geen kansen krijgen om de nieuwe ervaringen op te doen, die je automatisch wel krijgt door van job te veranderen. In een context die van organisaties én van hun medewerkers een steeds grotere lenigheid, vloeibaarheid en wendbaarheid vraagt, zijn die nieuwe ervaringen van primordiaal belang.

 

Je moet weer beseffen dat je het meeste leert als je je niet competent voelt

Het kan beslist heel vervelend zijn als je het gevoel krijgt niet competent genoeg te zijn. Veel te gemakkelijk vergeten we echter dat het we het meest leren, als we inderdaad bepaalde competenties missen en inspanningen doen om ons die eigen te maken. Van zodra we een job goed kunnen en kennen, valt een gedeelte van ons brein immers als het ware in slaap. Vaak van baan veranderen betekent dus dat je je brein scherp houdt en dat je nieuwe vaardigheden onder de knie krijgt.

 

Je moet permanent jezelf bewijzen

Telkens je van job verandert, moet je jezelf weer uitvinden en bewijzen. Hoe meer expertise je kan opbouwen, hoe gemakkelijker het wordt om klanten – als je zelfstandig bent – of bazen – als je in dienstverband werkt – te overtuigen dat je wel degelijk in staat bent om voor vernieuwing te gaan.

 

Je moet jezelf trainen om je comfortabel te voelen bij aanwervingsgesprekken

Hoe vaker je van job verandert, hoe comortabeler je je voelt bij aanwervingsesprekken en hoe sterker je je bekwaamt in het onderhandelen over wat je wil verdienen. Als je altijd dezelfde job blijft doen, zijn dat vaardigheden die je niet ontwikkelt.

Woensdag 30 November 2016 om 9:30

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //