5 steden waar je als digital nomad veel minder kosten hebt dan wanneer je in België blijft

Als het uiteindelijk toch zo ver komt dat je mag werken waar je wil, kan je net zo goed kiezen voor een locatie met een lage levensduurte. Volgens Nomadlist zijn Bangkok, Chiang Mai, Taipei, Ubud en Phuket de vijf belangrijkste “places to be” omdat je er comfortabel en goedkoop kan leven en over alle nodige technologie beschikt. Als je als “digital nomad” toch in Europa wil blijven, raadt de site je de Servische hoofdstad Belgrado aan.

5 steden waar je als digital nomad veel minder kosten hebt dan wanneer je in België blijft

Hoewel we nog altijd met zijn allen veel te veel tijd in files doorbrengen, begint toch stilaan het besef door te dringen dat we meer en meer op weg zijn naar tijd- én plaatsonafhankelijk werken. De meeste aandacht gaat nog altijd naar het eerste uit, maar als je echt mag kiezen waar je werkt, wil dat niet alleen zeggen dat je keuze hebt tussen een co-workingplace, een wegrestaurant of je eigen keukentafel, maar dat je bijvoorbeeld ook naar verre oorden kan trekken om daar als digital nomad je werk te doen voor je bedrijf in Brussel, Gent of Antwerpen. En dat opent perspectieven, want er zijn interessante steden, waar het leven een stuk goedkoper is dan bij ons.  Nomadlist zette tien steden op een rijtje waar je om te huren, te eten en je te ontspannen met 1.000 euro zeker genoeg hebt.

 

De top-vijf kleurt helemaal Aziatisch

  • Bangkok, waar een lunch en een cola maar zowat  2 euro kosten. Bovendien zit je er behoorlijk dicht bij de technologiehubs van Singapore en Hongkong en zijn er heel wat coworkingruimtes.
  • Chiang Mai ligt eveneens in Thailand en biedt dus ongeveer dezelfde goedkope prijzen, maar de sfeer is er veel meer relaxed dan in de hoofdstad. Andere “digital nomads” lijken deze stad trouwens ook al ontdekt te hebben.
  • Taipei staat niet alleen bekend als een centrum van technologie, maar ook voor zijn unieke nachtmarkten. Voor een lunch waarvoor je in Brussel 15 euro betaalt, moet je hier hoogstens 2,5 euro ophoesten. Op een maand hou je zo ruim 300 euro extra over.
  • Ubud, in het Indonesische Bali, was vroeger een verborgen parel, maar in feite is het al sinds enkele jaren een bekende pleisterplaats voor digital nomads.  
  • Je moet het natuurlijk over je hart krijgen om naar de Thaise stad Phuket te gaan die ook bekend staat om zijn sekstoerisme. Maar je kan daar ver van weg blijven en gewoon genieten van de prachtige stranden, de vele mogelijkheden om heel goedkoop een woonplaats te huren en te profiteren van het feit dat er werkelijk overal wifi is.

Blijf je als Digital Nomad het liefst in Europa, dan is de Servische hoofdstad Belgrado volgens Nomadlist de meest aangewezen plaats. Naast het feit dat je hier nog altijd zeer lekker en bijzonder goedkoop kan eten, zijn ook de fascinerende architectuur en de zeer vriendelijke mensen extra troeven.

Donderdag 8 September 2016 om 8:9

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //