5 tips om je dagelijkse pendeltijd productiever te maken

Je zal wel al gemerkt hebben dat de dagelijkse pendel van en naar het werk er de laatste jaren niet korter op is geworden. Vaak is het dan ook kostbare tijd die je iedere dag opnieuw lijkt te verliezen. Er zijn echter heel wat dingen die je onderweg kan doen, kwestie van je verplaatsing richting werk en weer terug productiever te maken.

5 tips om je dagelijkse pendeltijd productiever te maken

1. Pleeg een aantal nuttige telefoontjes
Telefoontjes met collega's en klanten zijn het ideale en productieve tijdverdrijf.

2. Doe een cursus mindfulness
Er zijn tal van trainingen/oefeningen beschikbaar waardoor je in de trein een aantal relaxatie- en concentratieoefeningen kan doen. Pak er per verplaatsing ééntje praktisch aan: een oefening voor je ademhaling, je gedachten, je stressniveau,...

3. Spreek je to do-lijstje in
Stress ontstaat vaak doordat je op een gegeven moment tussen zoveel praktische dingen zit te jongleren dat je dreigt belangrijke dingen te vergeten. Zet de voicerecorder van je smartphone aan en spreek de planning van je dag/week kort in. Eens je op werk bent gearriveerd, dreig je zo geen dingen te vergeten wanneer je collega's je met tal van nieuwe to do's aanklampen.

4. Carpool met een collega
Gesprekken met je medepassagiers op de trein moeten niet noodzakelijk over voetbal of leuke restaurantjes gaan. Pendel bijvoorbeeld ook eens met een collega met wie je samen aan een project werkt. Wanneer je op het werk aankomt, heb je gegarandeerd samen al een aantal oplossingen bedacht op prangende vragen.

5. Consumeer je dagelijkse dosis social media
Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn: je onderschat mogelijk de tijd die je er dagelijks in investeert. Gebruik daarom je pendeltijd  om al je status updates, tweets,... door te voeren.

BONUS: Leer een taal
Vertrek je binnen een paar maanden op businesstrip? Geef jezelf dan een mentaal ruggensteuntje door de taal aan te leren van het land waar je naartoe reist. Er zijn ontelbare audiotrainingen die je daarmee kunnen helpen.

Dinsdag 23 Juni 2015 om 12:4

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //