6 factoren die de hoogte van je eerste salaris bepalen

Jouw eerste salaris: je kijkt er vast en zeker reikhalzend naar uit. Weet je dan ook dat er een aantal cruciale factoren zijn die mee de hoogte van je eerste salaris zullen bepalen ?

6 factoren die de hoogte van je eerste salaris bepalen

Je opleiding

We kunnen er niet omheen dat ook anno 2019 je opleiding nog steeds belangrijk blijft. Heb je een academische master op zak dan kan je er vanop aan dat je meer zal verdienen (gemiddeld 25% meer) dan iemand met een niet-universitair diploma.

 

De sector waarin je actief bent

Wil je een degelijk loon als starter dan moet je richting chemie of farma. Heb je een academische master op zak dan betaalt enkel de gezondheidszorg nog beter. Vermoedelijk ga je dan immers aan de slag als dokter/specialist en dat verdient uiteraard niet slecht.

 

Klein of groot bedrijf

Het is geweten dat kleine bedrijven doorgaans minder budget kunnen vrijmaken voor lonen dan grotere bedrijven, een uitzondering niet te na genomen. Ga je dus aan de slag voor een multinational dan zal je doorgaans meer verdienen dan bij een familiebedrijf ergens bij jou in de buurt. Ook overheidsjobs betalen minder goed in het begin van je loopbaan.

 

Je onderhandelingstalent

Je bent weliswaar een starter maar indien je goed kan negotiëren dan ben je zeker beter af dan diegene die genoegen neemt met het salarisvoorstel van de rekruteerder. Het is niet omdat je nog niet veel ervaring hebt, dat je niets in de pap te brokken hebt tijdens een loononderhandeling. Haal echter niet het onderste uit de kan maar probeer in alle redelijkheid je startsalaris vast te leggen op een punt waar zowel jij als de rekruteerder vrede kunnen mee hebben. 

 

Vrouw of man

Het is haast krankzinnig te moeten stellen maar volgens onderzoek uit 2016 van HR-dienstverlener Acerta onder 14.000 jongeren verdienen vrouwen bij de start van hun carrière minder dan mannen. Het onderzoek geeft aan dat vrouwelijke arbeiders tijdens hun eerste werkjaar maandelijks gemiddeld 257 euro minder verdienen dan hun mannelijke collega’s. Ook  bij vrouwelijke bedienden is er volgens het onderzoek een verschil van 110 euro ten opzichte van hun mannelijke collega's. Enkel in de social profit zouden de dames beter verdienen dan hun mannelijke collega's.

 

Het aantal uren dat je klopt

Een oplossing om je (naar jouw mening) karige startersloon te compenseren, is misschien eens wat extra uren kloppen om zo je loonzakje extra te spekken. Zo krijg je aan het eind van de maand toch een meer dan behoorlijk salaris op je rekening. Overleg met je baas waar en wanneer je wat extra uurtjes kan doen. Hij of zij zal daar zeker niet weigerachtig tegenover staan.

Vrijdag 5 April 2019 om 20:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //