6 jobs waarin je je voortdurend kan blijven bijscholen

Heb jij die voortdurende drang om bij te blijven en jezelf bij te scholen? Met deze jobs zal je dan alvast aan je trekken komen.

6 jobs waarin je je voortdurend kan blijven bijscholen

ICT-specialist

Het moet niet gezegd dat in de computerbranche alles voortdurend verandert. Het is dus kwestie om steevast bij te scholen en jezelf te blijven specialiseren. Alleen zo behoud je in de ICT-sector je marktwaarde.

 

Copywriter

Tijden veranderen, ook wanneer je (commerciële) teksten bedenkt. Alles moet korter, sneller, beter en pakkender dan ooit, maar ook visueler en afgestemd op de online wereld van zoekmachines en sociale netwerken. Iedereen wilt vandaag aandacht. Als copywriter moet je dus extra veel uit de kast halen om die aandacht te krijgen en te behouden.

 

Jurist

Wetten worden gewijzigd en nieuwe wetten worden gestemd en dan weer snel herzien. Als jurist is het dus zaak om steevast op de hoogte te blijven van de laatste aanpassingen op dat vlak. Ben je dat niet, dan zou dat wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben.

 

Architect

Een architect is anno 2017 niet meer de architect uit de jaren zestig. Vandaag is de regelgeving op dat vlak zo complex dat je als architect  niet anders kan dan regelmatig met je neus in de boeken duiken en jezelf bijscholen. Dan hebben we het nog niet over nieuwe constructiemethodes, innovatieve materialen en maatschappelijke evoluties die hun weerslag hebben op het vak van architect.

 

Installateur

Ben je aan de slag als installateur van bijvoorbeeld cv-systemen dan kan je er vanop aan dat je om de zoveel tijd je kennis weer helemaal moet herzien of tenminste dient te updaten of bij te schaven.

 

Verkoper

Wil je dingen aan de man of vrouw brengen, dan zal je moeten bijscholen. Of je dat nu wilt of niet. Anders heb je immers geen verhaal meer aan potentiële klanten. Ben je bijvoorbeeld verkoper van smartphones, dan heeft het geen zin om een verkooppraatje te houden over een model van drie jaar oud want daar heeft niemand nog oren naar. Stelt je echter iemand een vraag over een model van drie jaar terug, dan word je als verkoper wel geacht om daar nog een antwoord te kunnen op geven. Heb je 'm?

Zaterdag 9 December 2017 om 16:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //