6 manieren om aan je baas te laten zien wat je waard bent (zonder op te scheppen)

Je baas tonen wat je in je mars hebt, daar is niets mis mee. Maar hoe doe je dat zonder dat het gaat opvallen en zonder dat je opschepperig overkomt bij je collega's?

6 manieren om aan je baas te laten zien wat je waard bent (zonder op te scheppen)

Zorg voor meetbare objectieven

Meten is weten. Wanneer je resultaten kunnen worden gemeten dan kan je baas duidelijk zien in welke richting het gaat voor jou en of je al dan niet een meerwaarde bent voor het bedrijf.

 

Documenteer wat je doet

Het helpt om notities bij te houden van ideeën die je hebt, dingen die je buiten je objectieven hebt verwezenlijkt. Noteer ze in een boekje dat je bijvoorbeeld bewaart in je tas. Zo kan je dat regelmatig even doorlezen en ook tijdens een informeel gesprek met je baas bepaalde dingen die je hebt neergeschreven, meedelen.

 

Doe eens wat onverwachts

Loop na de uren eens binnen bij je baas en stel een aantal relevante vragen over het bedrijf of jouw job. Het zal hem zeker opvallen dat je er nog bent en dat je jezelf bovendien profileert als een gepassioneerde medewerker.

 

Vraag om extra opleiding

Op eigen initiatief laten blijken dat je verder wilt groeien door een aantal extra opleidingen te volgen, zal zeker en vast je meerwaarde op de werkvloer bestendigen, maar ook bij je baas de indruk geven dat je werkelijk een toegevoegde waarde bent voor het bedrijf.

 

Doe zelf voorstellen

Het is niet omdat je niet de baas bent dat je niet met interessante voorstellen of oplossingen kan komen. Heb je een briljant idee, stap er dan mee naar je baas. Opgelet echter dat je niet zelfgenoegzaam overkomt. Overdenk voorafgaand goed de meerwaarde van het idee of de oplossing die je wilt aandragen. Onderbouw je voorstellen of oplossingen eveneens met degelijke argumenten. Nattevingerwerk, daar heeft niemand wat aan.

 

Deel je successen

Het is echt geen schande om te delen wat je hebt gerealiseerd tijdens de voorbije weken en maanden. Doe het echter steevast subtiel en probeer het gedurende de dag tijdens bijvoorbeeld een informeel gesprek ertussen te laten glijden. Mik er ook op om context te creëren wanneer je dat doet. Zo vermijd je dat je arrogant of betuttelend overkomt.

Zaterdag 13 Oktober 2018 om 13:10

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //