6 originele bijverdiensten voor studenten

Het nieuwe academiejaar staat voor de deur. En dat betekent onvermijdelijk dat je angstvallig je budget in het oog moet houden. Een betaalkaart voor je gsm, een verjaardagscadeautje hier, een paar pintjes daar, een film die je moet gezien hebben… Allemaal leuk, maar ook best prijzig. Daarom zes tips om wat bij te verdienen, zonder daarom voor een echte studentenjob te moeten gaan.

6 originele bijverdiensten voor studenten

1. Verdien bij dankzij een tweedehandssite

Ontdek de rommelmarkten in je stad en koop er wat prulletjes waarvan je denkt dat je er makkelijk iets “nieuws” kan van maken. Een oude barkruk die je voor 5 euro op de kop kan tikken, is er misschien wel weer 25 waard als je er een originele zitting op hebt geplaatst. Een origineel kadertje maakt van een oude tekening weer een nieuwe.

 

2. Organiseer een feest, quiz of bonte avond

Als fuiven, stadslopen of quizzen geld in het laatje kunnen brengen voor de studentenkas, dan kunnen ze ook jouw portemonnee spijzen. Maak er desnoods een Twitter of LinkedIn-party van, vraag een kleine bijdrage van de deelnemers en je vindt misschien ook nog wel sponsors. 

 

3. Geef les 

Ben je een kei in economie, wiskunde of Frans en ben je flink op weg om op het einde van het einde van het academiejaar je diploma te halen, dan belet niets je om bij ouders van kinderen uit het middelbaar wat over je talent te gaan uitweiden. Veel ouders zijn immers permanent op zoek naar mensen die bijles geven en niets zegt dat ze die opdracht niet willen toevertrouwen aan een beloftevolle student.

 

4. Verdien geld als testpersoon

Leg je oor te luisteren bij de lokale ziekenhuizen. Die hebben vaak contact met de farma-industrie die op zoek is naar testpersonen om bepaalde medicijnen uit te testen. Dit houdt in dat je als student een geneesmiddel krijgt. Vervolgens houdt het bedrijf bij welke uitwerkingen dit heeft op je lichamelijk en geestelijk functioneren. Natuurlijk is er sprake van een risico wanneer je een nieuw geneesmiddel uitprobeert. Vaak moet je dan ook een contract ondertekenen waarin staat dat je je bewust bent van de risico's. Voor je aan een test begint krijg je vaak een medische keuring.

 

5. Word betaald om te winkelen

De retail is tegenwoordig helemaal in de ban van klantgerichtheid. Veel winkelketens zijn op zoek naar mensen om hun winkels te bezoeken en diverse specifieke manieren na te gaan van hoe de winkels de klanten benaderen. Een ideale bijverdienste voor studenten.

 

6. Speel poker

Dit is natuurlijk wat gewaagder, want hiermee kan je ook geld verliezen. Maar diverse studies zouden al hebben uitgewezen dat studenten die tot een stuk in de nacht nuchter kunnen blijven en dan in de kleine uurtjes online pokeren daar flink wat kunnen meer verdienen omdat anderen vaak pas gaan pokeren als ze al een glaasje op hebben. Wie wat kan pokeren, heeft dan dus een kans om zijn zakgeld aan te dikken. 

Maandag 9 September 2013 om 18:35

Geert Degrande

// //
// // //
// // // //