6 voordelen van een job als ingenieur

Het moet niet gezegd dat je als ingenieur in spe gebeiteld zit voor een flitsende carrière. Niet overtuigd? Dan geven we je graag zes ontegensprekelijke voordelen mee van een job als ingenieur.

6 voordelen van een job als ingenieur

Een lekker loon

Ingenieur was, is en zal ook in de toekomst een knelpuntberoep blijven. Het moet niet gezegd dat je loon meer dan behoorlijk zal zijn. In een recente salarisenquête van ingenieursvereniging ie-net geven zeven op de tien ingenieurs aan dat ze tevreden zijn over hun loon. Daar komt meestal nog een pakket extralegale voordelen bovenop terwijl ruim één op de drie ingenieurs ook met een bedrijfswagen rijdt. Tja, werkgevers halen graag alles uit de kast om goede ingenieurs in huis te halen.

Werkzekerheid

Nog zo’n voordeel van een knelpuntberoep als ingenieur: de kans dat je zonder werk valt, is zo goed als nihil. Dat schept alvast een pak gemoedsrust en die is doorgaans veel meer waard dan je denkt.

 
Een job waar je hart sneller gaat van slaan

Het moet niet gezegd dat je als ingenieur bijzonder veel professionele uitwegen hebt. De kans dat je professioneel in routine vervalt, is dan ook bijzonder klein. De enige beperking is als het ware je eigen comfortzone. Daarbuiten is voor iemand met een ingenieursdiploma professioneel alles mogelijk.


Je krijgt heel wat flexibiliteit

Uit onderzoek blijkt dat ruim de helft van de ingenieurs die aan de slag zijn, één of meerdere dagen van thuis of in een satellietkantoor kan/mag werken. Tja, met de mobiliteitsproblemen die ons landje vandaag de dag alsmaar meer ondervindt, is dat een echte luxe.

 

Je kan echt doorgroeien

Een ingenieur is binnen een onderneming vaak als een Zwitsers zakmes. Hij of zij kan structureel en probleemoplossend werken, is bijzonder breed inzetbaar en kan meedenken/werken op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Geen wonder dat heel wat ingenieursprofielen doorstoten tot in de directiekamer.

 

Je werk heeft impact op de wereld

Zingeving is vooral bij de nieuwe generatie starters van bijzonder groot belang. Ga je aan de slag als ingenieur, dan moet je weten dat je werk erg belangrijk is en dat je de dingen echt kan veranderen als je wil. Ben je op zoek naar professionele meerwaarde dan is een job als ingenieur dus de keuze die je moet maken.

Donderdag 12 April 2018 om 12:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //