7 boeiende jobs in de Belgische farma-industrie

De farma-industrie in België is een erg stabiele sector die al jaren op rij steevast een stevige groei laat optekenen. Het is bovendien een sector die qua verloning bij de best betalende sectoren zit. Deze selectie van mogelijke jobprofielen helpt jou alvast op weg in je zoektocht naar een droombaan in de farma-industrie.

7 boeiende jobs in de Belgische farma-industrie

R&D specialist

Uiteraard wordt er in de farma-industrie erg veel aan onderzoek en ontwikkeling gedaan. Heb je een diploma chemie, klinische biologie, laborant, ... dan staan ze dus reikhalzend naar jou uit te kijken om er aan de slag te gaan om nieuwe medicijnen te ontdekken, te ontwikkelen en mee te helpen vermarkten.

 

Operators

Epicentrum van het Europese onderzoek, ontwikkeling en productie voor nieuwe geneesmiddelen is, jawel, België. Uiteraard zijn er heel wat mensen nodig om al de machines en systemen in het kader van dat onderzoek op volle toeren te laten draaien. Voel jij je geroepen? Dan is een job als operator in de farma-industrie jou op het lijf geschreven.

 

Ingenieurs

Complexere taken met betrekking tot analyse, ontwikkeling, productie en dies meer zijn doorgaans een kolfje naar de hand van ingenieurs die door hun veelzijdigheid vaak erg breed inzetbaar zijn binnen de farma-industrie.

 

Chemisch laborant

Onderzoek en ontwikkeling naar geneesmiddelen speelt zich grotendeels af in labo's waar gespecialiseerde laboranten dagelijks rigoureus onderzoek verrichten. Dat onderzoek is gebonden aan strikte richtlijnen.  Alleen zo kan een geneesmiddel op termijn immers worden goedgekeurd voor productie en verkoop. Een chemisch laborant vormt op dat vlak een belangrijke pijler.
 

Management

Zoals in elke sector zijn er ook in de farma-industrie mensen nodig die medewerkers kunnen coachen en waar nodig aansturen. Zij zijn naast people management ook verantwoordelijk voor procesoptimalisatie, kost-efficiëntie en het doorvoeren van de globale bedrijfsstrategie. Manager dus, ook in de farma-industrie onontbeerlijk.

 

Medisch afgevaardigde

Eens een geneesmiddel goedgekeurd is en klaar om te worden vermarkt, zijn er natuurlijk ook verkoopsmedewerkers nodig om die geneesmiddelen aan de man te brengen. Ook geneesmiddelen verkopen zichzelf immers niet. De medisch afgevaardigde (of farmaceutisch vertegenwoordiger) bezoekt dokters en apothekers om hen te overtuigen van de kwaliteit van nieuwe geneesmiddelen.

 

Brand Manager

Deze vrouw of man ontwikkelt het tactisch- en promotioneel plan voor de producten en de respectievelijke verkoopkanalen in lijn met de bedrijfsstrategische doelstellingen. Ook vertaalt hij of zij die plannen in doeltreffende marketingplannen, meetpunten incluis, waardoor het rendabel vermarkten ervan effectief kan worden gemeten. Voorts stuurt hij of zij doorgaans een team van farmaceutische vertegenwoordigers aan. Bij nieuwe productlanceringen heeft de Brand Manager bovendien alles onder controle voor wat betreft de prijszetting, promotie, kortingsstrategieën en dies meer. Ook de correcte visibiliteit in gespecialiseerde media is één van de verantwoordelijkheden.

Maandag 22 Oktober 2018 om 9:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //