7 cruciale tips om je cv af te stemmen op de droomjob die je wil bemachtigen

Je cv zodanig finetunen dat je je droomjob in een vingerknip bemachtigt? Het kan, met deze 7 tips bijvoorbeeld.

7 cruciale tips om je cv af te stemmen op de droomjob die je wil bemachtigen

Structuur van je cv

Ben je een starter met weinig of geen ervaring, dan kies je best voor een opsommend cv waarin je alle relevante info opsomt zoals je opleiding, je praktische kennis als vakantiejobs en cursussen die je volgde. Ben je een doorgewinterde professional dan ga je best voor een objectief georiënteerd cv waarin je je praktische ervaring toetst aan de vereisten van het functieprofiel.

 

Wees relevant

Je zou het ondertussen moeten weten, maar je opleiding is vandaag echt niet meer het belangrijkste om te vermelden in je cv. Zet vooral je troeven in de kijker. Heb je een opleiding als archeoloog, maar wil je in de verkoop, zet dan waar mogelijk je salestalent in de kijker.

 

Zoek een connectie

Maak je huiswerk over de kernactiviteiten van het bedrijf waar je aan de slag wil en stem je cv daar zoveel als mogelijk op af. Zoeken ze iemand met affiniteit in ICT, doorploeg dan je professionele verleden naar alle mogelijke aanknopingspunten met de sector in kwestie.

 

Vermeld referenties

Een referentie zegt meer dan duizend woorden. Iemand die jou aanbeveelt in je cv is een bijzonder krachtig marketingmiddel.

 

Schrap al het overbodige

Hoe meer leesvoer je een rekruteerder geeft, hoe meer kansen dat hij of zij wordt afgeleid van de essentie van je cv, de boodschap die moet doorkomen om jou snel aan je droomjob te helpen.

 

Laat jezelf zien

Blijf niet op de vlakte, maar laat zien wat jouw hart professioneel sneller doet slaan. Ben je een geboren organisator, geef dat dan aan met een aantal praktische voorbeelden.

 

Vermeld je concrete realisaties

Hierdoor geef je aan dat je ook een effectieve meerwaarde kan realiseren voor het bedrijf waarvoor je aan de slag wil gaan. Heb je bijvoorbeeld een groot project beheerd om het logistieke platform van een bedrijf om te turnen en hebben ze daarop aansluitend een belangrijke meerwaarde in omzet kunnen realiseren, vermeld dat dan zeker.

Zondag 10 September 2017 om 11:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //