7 geknipte jobs voor high-potentials

Ben jij een professioneel oertalent? Dan zijn dit voor jou alvast de perfecte jobs.

7 geknipte jobs voor high-potentials

Financiële knobbel

Ben je een cijferaar en gek op digitale rekenbladen die je naar hartenlust analyseert? Dan moet je zeker een job overwegen als accountant, business analist of credit controller. Zo waak je dan actief over de financiële gezondheid van het bedrijf waar je aan de slag bent en vervul je bovendien een sleutelrol binnen de organisatie.

 

HR-bolleboos

Ga je graag met mensen om, heb je oog voor menselijk potentieel (en hoe het te ontwikkelen) en zou je er alles om geven om de juiste man/vrouw steevast op de juiste plaats te hebben? Dan ben jij gegarandeerd een HR-talent. De functie van HR-specialist is je alvast op het lijf geschreven.

 

ICT-whizzkid

Ben je bezeten door computers, netwerken en sta je te popelen om de digitale wereld van morgen mee vorm te geven? Dan moet je zeker en vast een job in ICT overwegen. Je bent steeds mee met de laatste trends en qua salaris zit je eveneens gebeiteld. De jobs voor high-potentials zijn legio: programmeur, analist, support specialist, strategisch planner, service manager, ...

 

Technisch uitblinker

Ben je technisch niet te kloppen en heb je een brede technische kennis (de kans is groot dat je dan een ingenieur bent) dan heb je keuze zat: je kan terecht in onderzoek & ontwikkeling naar nieuwe producten, als projectleider op een grote bouwwerf of als vliegende kracht (field service engineer) om maar wat te zeggen.

 

Verkoopsmeesterbrein

High-potentials, die heb je uiteraard ook in de verkoop. Gaat je hart sneller slaan van stijgende verkoopcijfers? Dan kan je terecht in de sector als doorgedreven marketeer, business development manager of ook als sales coach om verkopers te begeleiden naar de voor hun vooropgestelde resultaten.


Communicatie genie

Weet je alles van helder en efficiënt communiceren, kan je mensen begeesteren en inspireren met je verhalen of uiteenzettingen of kan je de boodschap van een bedrijf krachtig en overtuigend brengen, dan is de job van communication officer (communicatieverantwoordelijke) alvast geknipt voor jou.

 

Knapperd in onderzoek & ontwikkeling

Ben je een moderne versie van Thomas Edison of een eigentijdse Einstein en bedenk je nieuwe dingen die de toekomst van morgen mee vorm geven? Dan moet je zeker een plekje overwegen als researcher in een toonaangevend bedrijf dan wel binnen een academische context.

Dinsdag 27 Juni 2017 om 16:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //