7 jobs waarbij je goed verdient en weinig stress hebt

Op zoek naar een baan met niet te veel stress en een goedgevuld loonzakje? Dan moet je zeker uitkijken naar deze jobs.

7 jobs waarbij je goed verdient en weinig stress hebt

Tandartsassistent(e)

Wat een tandartsassistent(e) doet? Patiënten boeken en ontvangen, administratieve activiteiten en de tandarts assisteren bij bepaalde ingrepen. Doorgaans goed betaald terwijl de eindverantwoordelijkheid echter bij de tandarts blijft. Ook vrij routinematig werk waardoor de stressfactor in deze job verwaarloosbaar is.

 

Onderzoeker

De eindigheid van het heelal proberen in kaart te brengen, onweders bestuderen of een nieuwe aanwervingsstrategie op poten zetten: strakke deadlines zijn voor de meeste wetenschappers/onderzoekers niet direct een issue. Onderzoeken, analyseren en rapporteren: dat is hun taak en daar worden ze doorgaans ook goed voor betaald. Maar de momenten dat de zenuwen hun door het lijf gieren, zijn eerder zeldzaam.

 

Technisch schrijver

Als technisch schrijver sta je in voor handleidingen van bijvoorbeeld softwaresystemen of machines. Je moet technisch onderlegd zijn en over een vlotte pen beschikken en dan kan je in deze job goed geld verdienen zonder dat je een overdosis stress zal ervaren.

 

Econoom

Over de economie moeten ze een econoom uiteraard niets komen vertellen. Het is iemand die erg gegeerd is op de arbeidsmarkt door zijn gespecialiseerde kennis over economie, vooral dan bij financiële instellingen zoals banken en verzekeraars. Het moet niet gezegd dat die sectoren doorgaans goed betalen terwijl het stressniveau er meestal een stuk lager ligt dan het gemiddelde.

 

Politicoloog

Een politicoloog bestudeert politiek gedrag en probeert verklaringen te vinden voor de relaties in politiek en de dynamiek die die relaties tot stand brengen. Dat doet hij/zij aan de hand van politieke theorieën en verklaringsmodellen. Vaak worden deze mensen ook opgevoerd in de media om bepaalde economische tendensen te verklaren. Echte stress hebben ze echter doorgaans niet terwijl ze meestal wel goed worden betaald.

 

Actuaris

Een actuaris of verzekeringswiskundige houdt zich beroepshalve bezig met het doorrekenen en evalueren van risico's. Je dient alvast te beschikken over sterke wiskundige en economische capaciteiten indien je gaat voor Actuariële Wetenschappen. Eens je je diploma op zak hebt, kan je echter op heel wat plaatsen aan de slag, zonder al te veel stress en met een meer dan verdienstelijk salaris.

 

Urbanist

Een urbanist of stadsplanner houdt zich bezig met de studie van steden en hun ecologische, economische, culturele, sociale, geografische, en bestuurlijk-politieke invloed op de omgeving. Door middel van onderzoek of ontwerp kan hij of zij de interactie/toekomstige dynamiek van de stad, maar ook van de stad en het omliggende landschap in kaart brengen. Dat vereist uiteraard heel wat technische kennis en socio-maatschappelijk doorzicht zonder dat daarbij op korte termijn echte urgenties ontstaan waardoor ze zelden of nooit op de toppen van hun tenen moeten lopen. Goed betaald, weinig stress.

Donderdag 26 Juli 2018 om 16:30

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //