7 manieren om je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te verhogen

Of je snel aan een job raakt, hangt doorgaans af van je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Hoe hoger je op dat vlak scoort, hoe beter je ervoor staat op weg naar jouw droomjob.

7 manieren om je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te verhogen

Een brede basis creëren

Ben je goed in één ding of kan van je van heel wat dingen één stukje? Met het laatste ben je helemaal niet slechter af omdat je voor veel meer potentiële werkgevers immers een toegevoegde waarde kan hebben.


Jezelf gezond houden

Een gezonde geest in een gezond lichaam is essentieel om je job naar behoren uit te voeren. Wanneer je een dagje ouder wordt in het arbeidscircuit wordt dat des te belangrijker. Ga je voor een job, dan wil een werkgever immers een gezond, krachtdadig iemand aan boord halen die goed in zijn of haar vel zit. Ook mentaal moet je je lekker voelen, dat is daar uiteraard een essentieel onderdeel van.

 

Geëngageerd voor de dag komen

Betrokkenheid bij je werk is cruciaal om snel aan een job te raken. Toon je engagement tijdens het sollicitatieproces om zo een potentiële werkgever ervan te overtuigen dat je er echt wil voor gaan en niet zomaar aan een job wil raken. Geef lucht aan wat je in je hoofd hebt eens je aan de slag zou gaan voor een bedrijf.

 

Ontwikkel je talenten

Niets erger dan je talenten laten teniet gaan of ze onvoldoende benutten. Dat is ook geen one-shot, maar een rode draad doorheen je carrière. Wanneer je je talenten scherp stelt, ben je altijd klaar om elke uitdaging aan te nemen. Het is bovendien ook belangrijk dat werkgevers jou inzetten volgens die talenten want anders zou je motivatie wel eens een deuk kunnen krijgen.


Wees veerkrachtig

Je niet laten afschrikken door obstakels of tegenslagen is erg belangrijk. En als je carrièregewijs al eens wat blutsen of builen oploopt, is het zaak je daar zo snel als mogelijk over heen te zetten en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Incasseringsvermogen hebben is de sleutel tot een succesvolle carrière.
 

Durf veranderen

Misschien ben je wel heel goed in je vak, maar tijden veranderen en vroeg of laat zal je baas je mogelijk elders willen inzetten. De hamvraag: kan je omgaan met verandering en het feit dat je je vaardigheden in de loop van je carrière regelmatig zal moeten bijspijkeren of misschien ook wel volledig nieuwe vaardigheden zal moeten aanleren?

 

Passie voorop

Wanneer je geen hart en ziel hebt voor hetgeen je professioneel doet, zal je er doorgaans ook niet ver mee komen. Je moet vooral veel goesting hebben voor het werk dat je doet en je er met hart en ziel insmijten zoals dat dan heet.

Maandag 27 November 2017 om 14:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //