7 (ongeschreven) kantoorregels die anno 2018 niet langer van toepassing zijn

De werkplek van vandaag is niet meer de werkplek van vijftig jaar geleden. De dingen zijn ondertussen grondig veranderd. Een aantal kantoorregels van weleer zijn dan ook niet langer van toepassing. Wij geven jou mee welke.

7 (ongeschreven) kantoorregels die anno 2018 niet langer van toepassing zijn

Te strikte dresscode

De tijd dat je iedere dag in pak en das op de werkvloer verscheen, is definitief voorbij. Mark Zuckerberg is de icoon van de t-shirt/jeans filosofie. Of het overal zo casual kan, is nog maar de vraag, maar een vestimentaire middenweg zal zeker voldoende zijn om netjes voor de dag te komen.

 

Mijnheer/Mevrouw in e-mails

Je baas/collega's/ klanten aanspreken met mijnheer/mevrouw in e-mails is niet echt meer van deze tijd. Mmmh.... Je baas/collega's lijkt evident, maar klanten misschien niet. Je zou echter verwonderd zijn hoeveel klanten het zouden appreciëren wanneer je hen met hun voornaam aanspreekt. Dat schept namelijk heel snel een band.

 

Zoveel mogelijk uren kloppen

Vandaag telt niet langer meer hoe lang je op kantoor bent, wel wat je effectief presteert. Om dat hard te kunnen maken, kan je best met je baas duidelijke, meetbare objectieven afspreken.

 

Een overdaad aan meetings

Sommige dingen moeten gebeuren, maar niet een overdaad aan vergaderingen of conference calls. Toegegeven, sommige bedrijven hebben er een handje van weg, maar probeer op je eigen manier toch paal en perk te stellen aan al die meetingitis.

 

Op een vaste locatie werken

Wie zegt dat je alleen op dezelfde plaats productief kan zijn? Vandaag heb je mogelijkheden zat om je werkdag in te vullen. Op kantoor uiteraard, maar ook in een satellietkantoor, bij een klant of bij jouw thuis om een aantal voorbeelden te geven.

 

Het eenmalige jaarlijkse evaluatiegesprek

Vooruitstrevende bedrijven gaan vandaag voor een holistische aanpak waarbij ze de medewerker in zijn totaliteit en op verschillende momenten doorheen het jaar onder de loep nemen en op basis daarvan een actieplan opstellen met constante feedback, actie en monitoring.

 

De vaste job voor het leven

Zelfs al blijf je voor de rest van je dagen bij dezelfde werkgever, dezelfde job doen al die tijd is compleet achterhaald. De werknemer van vandaag en morgen zal tijdens zijn loopbaan dan ook vaak van job wisselen en daarbij eveneens vaak dienen bij te scholen.

Dinsdag 24 April 2018 om 17:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //