7 onontbeerlijke carrièretips om het begin van jouw carrière te laten knallen

De start van je carrière laten knallen? Dat kan, met deze carrièretips.

7 onontbeerlijke carrièretips om het begin van jouw carrière te laten knallen

Begin wanneer je nog studeert

Sluit je aan bij een studentenvereniging. Die hebben meestal vertakkingen in het bedrijfsleven. Werk mee aan evenementen, lezingen, activiteiten, ... Zo loop je misschien in de kijker van potentiële werkgevers.

 

Kies niet zomaar een job om te starten

Elke stapje in je carrière is belangrijk. Ook je eerste job. Ga je daar een zijpad op, dan moet je mogelijk later op je passen terugkeren en weer helemaal opnieuw beginnen. Kies daarom een job waarop je kan verder bouwen. Heb je een opleiding ICT achter de rug, dan lijkt het logisch dat je in een ICT-functie start en niet nog even een omwegje maakt als bijvoorbeeld administratief medewerker.

 

Steeds weer leren

Jezelf voortdurend bijscholen kan alleen maar voordelen hebben. Je blijft mentaal scherp en behoudt je marktwaarde. Neem er zeker ook nog een vreemde taal bij. De wereld wordt door de toenemende globalisering en het internet alsmaar kleiner en hoe meer talen je beheerst hoe diverser je op die manier inzetbaar bent.

 

Netwerk erop los

Het is niet altijd wat je kunt, maar wel wie je kent. Ga dus ook al als  student naar evenementen waar je met professionals uit de sector kan netwerken en bepaalde deuren naar de bedrijfswereld kan openen.

 

Maturiteit loont, ook op sociale media

Iedereen houdt al eens van een grapje, maar voortdurend de vrolijke Frans uithangen schept doorgaans geen volwassen beeld van jezelf. Je kan er vanop aan dat een rekruteerder tijdens een sollicitatie in je sociale netwerken gaat snuffelen. Wees er dus op beducht om geen foute dingen online te zetten.

 

Hou je visitekaartjes in de aanslag

Visitekaartjes? Hoezo? Je bent toch nog maar een student. Mis. Visitekaartjes blijven hangen bij diegenen waaraan je ze geeft. Zorg dus dat je over een professioneel en origineel ogend visitekaartje beschikt met daarop al je contactgegevens. Die kaartjes kunnen je meer opleveren dan je ooit had kunnen vermoeden.

 

Sta open voor advies

Je bent jong en je wilt wat. Maar... je hebt ook nog maar bitter weinig ervaring. Sta daarom open voor advies dat de mensen rondom jou meegeven. Alleen door daar ook iets actief mee te doen kan je groeien en evolueren als starter.

Dinsdag 20 Maart 2018 om 11:0

Pascal Dewulf

// //
// // //
// // // //